Tik susitelkusi ES sugebės išbristi iš krizės

2012-10-18, 05:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė spalio 18 -19 d. Briuselyje dalyvaus Europos Vadovų Tarybos posėdyje.

ES valstybių ir vyriausybių vadovai svarstys pasiūlymus griežtinti euro zonos finansų ir bankų sektoriaus priežiūrą bei aptars, kaip ES šalys įgyvendina priemones ekonominiam augimui paskatinti.

„Padėtis Europoje daro tiesioginę įtaką mūsų ekonomikai. ES šalys yra mūsų pagrindinės eksporto partnerės. Todėl Lietuva yra suinteresuota, kad euro zonos problemos būtų sprendžiamos greitai ir efektyviai", - sakė Prezidentė.

Pateiktuose siūlymuose numatoma visų eurozonos bankų priežiūrą pavesti Europos Centriniam Bankui. Tai sustiprintų euro zonos bankų sistemą ir padėtų užtikrinti, kad susidariusios problemos būtų sprendžiamos operatyviai ir efektyviai.

Pasak šalies vadovės, 2013 metais Lietuvai pirmininkaujant ES, mūsų šaliai teks svarbi atsakomybė sprendžiant visai Bendrijai aktualias problemas.

Prezidentės teigimu, Lietuva palaiko siūlomas priemones, kurios stiprina ES ekonomikos augimą ir padeda greičiau spręsti problemas, tačiau sieks, kad nebūtų pažeisti ES vidaus rinkos principai ir nebūtų kuriami skirtumai tarp euro zonos ir ne euro zonos šalių.

Europos Vadovų Taryboje taip pat bus kalbama apie ES ir Kinijos santykius ir bus įvertinta padėtis Sirijoje ir Irane.

Prieš EVT posėdį Prezidentė Lietuvos poziciją svarbiausiais ES klausimais suderins tradiciniame trijų Šiaurės šalių ir Baltijos valstybių bei vyriausybių vadovų susitikime (NB6).

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24