Spausdinti šį puslapį

Stipri ir vieninga ES – bendras Lietuvos ir Vokietijos siekis

2012-09-21, 06:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Vokietijos Parlamento Bundestago užsienio reikalų komiteto pirmininku Ruprechtu Polenzu, su kuriuo aptarė dvišalius santykius, bendradarbiavimą Europos Sąjungoje, ES išorės santykius ir aktualius energetinius klausimus.

Šalies vadovė pabrėžė, kad santykiuose su trečiosiomis šalimis ES turi vienodai ginti visų savo narių, taip pat ir Lietuvos, interesus. Tai ypač aktualu energetikoje.

Europos Komisijos sprendimą pradėti tyrimą dėl „Gazpromo" monopolinio dominavimo Prezidentė įvardino europietiško solidarumo pavyzdžiu, kuris rodo, jog ES realiai pradėjo ginti savo narių interesus. Prezidentė taip pat padėkojo Vokietijai už paramą įgyvendinant Trečiąjį ES energetikos paketą.

Šalies vadovės teigimu, stiprus euras ir ekonomiškai atsigavusi, konkurencinga ES yra bendras Lietuvos ir Vokietijos interesas. Pasak Prezidentės, didžiausiai bendrijos narei Vokietijai tenka ypatingas vaidmuo sprendžiant euro zonos ir visos ES problemas.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad Lietuvos ir Vokietijos pozicijos svarbiausiais ES klausimais sutampa. Valstybės vadovė pažymėjo, jog abi šalis sieja labai geras tarpusavio bendradarbiavimas ir palinkėjo toliau stiprinti dvišalius parlamentinius ryšius. 

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti