I. Degutienė išvyko į Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų konferenciją Suomijoje

2012-08-16, 07:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugpjūčio 15 dieną Seimo Pirmininkė Irena Degutienė išvyko darbo vizito į Suomiją. I. Degutienė dalyvaus rugpjūčio 16-17 dienomis rengiamoje tradicinėje kasmetinėje Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų pirmininkų konferencijoje, susitiks su Suomijos Respublikos Prezidentu Sauli Niinistö.

NB8 parlamentų vadovų susitikimo darbotvarkėje yra numatytos diskusijos apie ekonomikos ir finansų krizės įveikimo būdus, parlamentinę kontrolę, tarpparlamentinės Europos Sąjungos bendros užsienio, saugumo ir gynybos politikos konferencijos aktualijas, ES ir Baltarusijos santykius.

Lietuvos Seimo Pirmininkė planuoja kelti klausimą dėl branduolinės saugos užtikrinimo ES kaimyninėse valstybėse, laikantis tarptautinių standartų ir konvencijų.

„Kiekviena valstybė yra laisva apsispręsti dėl atominės energetikos plėtros savo teritorijoje, tačiau ankstesnė ir visai nesenos patirtys liudija, kad branduolinės energetikos saugumas – tai iššūkis, kuris peržengia valstybių sienas. Todėl būtina bendromis pastangomis siekti, kad šalia Lietuvos ir išorinės ES sienos statomi Baltarusijos ir Rusijos reaktoriai atitiktų tarptautinius saugumo reikalavimus, o nesant tokio įsipareigojimo – jau dabar aiškiai pasakyti, kad iš tokių reikalavimų nesilaikančių valstybių elektros energijos pirkimas bus apribotas“, - sako I. Degutienė.

Seimo Pirmininkę darbo vizito Suomijoje metu pavaduos Seimo Pirmininko pavaduotojas Erikas Tamašauskas.

Seimo Pirmininkės sekretoriatas

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24