Tarnybą baigiančiam Lenkijos gynybos atašė – medalis „Už nuopelnus“

2012-08-16, 06:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Rugpjūčio 16 d. krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas kadenciją baigiančiam Lenkijos gynybos atašė Lietuvai pulkininkui Zbigniewui Wasielewskiui (Zbigniew Wasielewski) už nuopelnus plėtojant Lietuvos ir Lenkijos karinį bendradarbiavimą įteiks krašto apsaugos sistemos lygmens medalį „Už nuopelnus“ .

Krašto apsaugos ministerijos Juodojoje salėje vyksiančioje atsisveikinimo su Lenkijos gynybos atašė ceremonijoje planuoja dalyvauti Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Janusz Skolimowski, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės atstovai.

Lenkijos gynybos atašė reziduoja Vilniuje. Kitas Lenkijos gynybos atašė bus paskirtas artimiausiu metu.

Karinis bendradarbiavimas su Lenkija – vienas iš svarbiausių mūsų valstybės gynybos stiprinimo sričių. Lietuva plėtoja intensyvius santykius su Lenkija karinėje srityje nuo 1993 metų.

Šiuo metu Lenkijos kariai jau ketvirtą kartą budi NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse. Anksčiau Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose buvo dislokuoti 2006, 2008 ir 2010 metais.

Lietuva ir Lenkija aktyviai bendradarbiauja siųsdamos savo karius į viena kitos teritorijoje rengiamas ir tarptautines pratybas (pvz., „Šakalo akmuo“ (angl. „Jackal Stone“) , „Baltijos šeimininkas“ (angl. „Baltic Host“), „Klevo arka“ (angl. „Maple Arch“), „Baltops“, kt.). Vienas didžiausių kitų metų Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo karinėje srityje pavyzdžių – Baltijos šalyse ir Lenkijoje vyksiančios NATO greitojo reagavimo pratybų „Steadfast Jazz 2013".

Lietuvos ir Lenkijos kariuomenės plėtoja nuolatinį įvairaus lygmens štabų, karinio mokymo įstaigų ir karinių vienetų bendradarbiavimą.

Lietuva ir Lenkija drauge su Ukraina toliau tęsia 2009 m. pradėtą bendros brigados LITPOLUKRBRIG steigimą. Planuojama, kad įgyvendinus šį projektą, trišalė brigada taps svarbiu regioninio gynybinio bendradarbiavimo įrankiu, padėsiančiu bendram trijų šalių dalyvavimui ES saugumo ir gynybos politikoje.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24