Prezidentė: "Linkiu Rūtai Meilutytei visada išlikti Lietuvos Rūta"

2012-08-09, 12:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su tūkstančiais Lietuvos žmonių Rotušės aikštėje pasitiko ir pasveikino iš olimpinių žaidynių Londone grįžusią plaukikę Rūtą Meilutytę.

Šalies vadovė olimpinio aukso medalio laimėtojai Rūtai Meilutytei palinkėjo visada išlikti Lietuvos Rūta.

Kartu pasveikinusi ir tuos olimpiečius, kurie iš Londono medalių neparveš, Prezidentė padėkojo visiems, garsinantiems Lietuvą Londono olimpinėse žaidynėse. 

"Sveikinu visus tuos, kurie kovojo negailėdami jėgų. Dėkoju visiems jiems, kad ilgus metus garsino Lietuvos vardą ir liko pavyzdžiu jaunajai sportininkų kartai. Jaunieji Lietuvos olimpiečiai įrodė, kad Lietuva užsiaugino naująją , labai talentingą įvairiose sporto šakose kartą. Tikiuosi, jaunimas visada prisimins Lietuvos sporto veteranus ir seks jų pavyzdžiu", - kalbėjo Prezidentė.

Pasak Prezidentės, jaunosios čempionės pergale džiaugėsi ne tik Lietuva, bet ir kaimyninės šalys - Lietuvos vadovė sveikinimų sulaukė iš aukščiausių Latvijos ir Estijos politikų.

Trečiadienį Prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo valstybiniais apdovanojimais apdovanoja Londono olimpinėse žaidynėse aukso medalį laimėjusią plaukikę Rūtą Meilutytę ir bronzos medalį iškovojusį imtynininką Aleksandrą Kazakevičių. Rūta Meilutytė apdovanojama ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro didžiuoju kryžiumi. Imtyninikas Aleksandras Kazakevičius - ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžiumi.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24