Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Graikijoje

2012-08-07, 12:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Graikijoje Alfonsui Eidintui.

Lietuva, Airija ir Graikija yra pirmininkavimo ES trejete. Airija pirmininkauti ES pradės 2013 m. sausio mėn. Po pusmečio pirmininkaus Lietuva, o iš Lietuvos pirmininkavimą 2014 m. pradžioje perims Graikija.

Pasak Prezidentės, visoms trims šalims teks ypatinga atsakomybė užtikrinant sklandų pirmininkavimą, darbų tęstinumą bei priimtų sprendimų įgyvendinimą. Šalies vadovės teigimu, viena užduočių bus operatyviai ir efektyviai derinti veiksmus tiek Briuselyje, tiek sostinėse.

Šiemet minimas Lietuvos ir Graikijos diplomatinių santykių atkūrimo dvidešimtmetis: santykiai atkurti 1992 m. sausio mėn.

A.Eidintas anksčiau ėjo Lietuvos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus pareigas JAV, Kanadoje, Meksikoje, Norvegijoje, Izraelyje bei Kiprui, Etiopijai, PAR, Nigerijai. Lietuvos diplomatas taip pat yra dirbęs Užsienio reikalų ministerijoje bei dėstęs Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

A.Eidintas yra parašęs ir išleidęs 7 istorines studijas, 6 monografijas ir keletą literatūrinių darbų.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24