Seimo narys S. Stoma kreipėsi į prokuratūrą dėl viešosios nuomonės klastojimo

2012-07-30, 12:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo narys Saulius Stoma kreipėsi į generalinį prokurorą su prašymu apginti viešąjį interesą ir pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios nuomonės klastojimo. Kaip konkretų klastotės įrodymą, prokurorams jis pateikė „Delfi” portalo liepos 27 dienos straipsnio „Konservatoriams kyla grėsmė atiduoti Kauną N. Venckienei?“ geriausiai reitinguotų komentarų išklotinės kopiją.

Iš pateikto pavyzdžio galima suprasti, kad kai kurie anoniminiai komentarai per kelias minutes surinko per šimtą gerų įvertinimų ir tapo apklausos lyderiais, o tai įmanoma tik panaudojus neteisėtas duomenų falsifikavimo programas.

Parlamentaro nuomone, toks manipuliavimas įvairiais reitingais pažeidžia visuomenės interesą susidaryti teisingesnę nuomonę apie politinius įvykius ir jų vertinimą. „Seimo rinkimų kampanijos metu tai jau yra akivaizdus įstatymų pažeidimas, – teigia S. Stoma. –  „Matau būtinybę kreiptis į teisėsaugą, nes tik ji gali surinkti įrodymus, kas konkrečiai atliko neteisėtas veikas. Turiu duomenų, kad tai nėra pavieniai atvejai, o sistemingi veiksmai, kurie ypač pasireiškia formuojant nuomonę apie tam tikrus visuomenei aktualius įvykius.“

Parlamentaras taip pat prašo „Delfi“  vadovybės prisijungti prie jo kreipimosi į teisėsaugą ir taip užtikrinti, kad portalo skaitytojų nuomonė nebūtų iškraipoma.

www.lrs.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24