Prezidentė apdovanojo NATO pajėgų Europoje vadą J. G. Stavridį Komandoro kryžiumi

2012-07-19, 04:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su JAV pajėgų Europoje (angl. USEUCOM) ir vyriausiuoju NATO ginkluotųjų pajėgų Europoje vadu (angl. SACEUR) admirolu Jamesu G. Stavridžiu ir aptarė regioninio saugumo klausimus, pasirengimą įgyvendinti NATO gynybos planus, oro policijos misiją ir energetinio saugumo stiprinimą.

„Šiemet įtvirtinome Lietuvos ir Baltijos regiono saugumui svarbias kolektyvinės gynybos garantijas - NATO gynybos planus, oro policijos misiją. Dabar turime užtikrinti, kad Aljanso pajėgos būtų pasirengusios praktiškai jas įgyvendinti", - pabrėžė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, NATO šalių pasienyje, Kaliningrade didinamas Rusijos karinis pajėgumas reikalauja užtikrinti patikimą ir lanksčią NATO pajėgų sąveiką Baltijos regione per bendras pratybas, mokymus, taip pat plėtojant išmaniosios gynybos iniciatyvas.

Oro policijos misija Baltijos šalyse ir Lietuvoje įsikūręs NATO akredituotas Energetinio saugumo centras yra vieni geriausių išmaniosios gynybos pavyzdžių, kaip efektyviau panaudoti sąjungininkų išteklius ir stiprinti Aljanso narių saugumą.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apdovanojo admirolą Jamesą G. Stavridį ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Komandoro kryžiumi už jo indėlį stiprinant šalies saugumą ir gynybą.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24