Jungtinė Karalystė – svarbi Lietuvos partnerė NATO ir ES

2012-07-19, 04:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriumi Williamu Hague'u ir aptarė ekonominę padėtį Europoje, naująją Europos Sąjungos finansinę perspektyvą, regioninio saugumo klausimus, Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai bei dvišalių santykių stiprinimą.

Susitikime pabrėžta finansinės drausmės svarba ekonominiam stabilumui užtikrinti. Pasak Prezidentės, finansinė drausmė padėjo Lietuvai išvengti finansinės griūties ir užtikrino vieną sparčiausių ekonomikos augimą ES. Lietuvos pastangas įvertino ir britų diplomatijos vadovas.

Valstybės vadovės teigimu, Europos Sąjungai reikalinga ambicinga finansinė perspektyva, leisianti efektyviai panaudoti lėšas ir skatinti ekonominį augimą. Ja taip pat turi būti siekiama atotrūkio tarp Europos regionų mažinimo.

Pasak Prezidentės, Jungtinė Karalystė yra svarbi mūsų šalies partnerė derybose dėl naujos finansinės perspektyvos. Lietuva jose siekia užsitikrinti teisingas išmokas žemdirbiams ir tinkamą struktūrinių fondų paramą.

Šalies vadovė su britų diplomatijos vadovu aptarė Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui Europos Sąjungai. Prezidentė pabrėžė, kad tai - vienas iš pagrindinių mūsų šalies prioritetų, kuriam intensyviai ruošiamasi.

Williamo Hague'o vizitas - pirmasis Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretoriaus apsilankymas nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24