Lietuvoje lankysis vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas adm. James G. Stavridis

2012-07-16, 17:19
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 17–18 d. Lietuvoje su oficialiu vizitu lankysis vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas (angl. The Supreme Allied Commander Europe, SACEUR) admirolas Jamesas G. Stavridis (James G. Stavridis).

Liepos 17 d. svečias lankysis Krašto apsaugos ministerijoje, kur susitiks su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, taip pat apsilankys NATO energetinio saugumo centre, įsikūrusiame Lietuvos karo akademijoje.

Liepos 18 d. adm. J. G. Stavridis susitiks su Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene. Vėliau adm. J. G. Stavridis lankysis Karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose, kur susitiks su Karinių oro pajėgų vadu generolu majoru Edvardu Mažeikiu ir šiuo metu NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančiais Lenkijos karinių oro pajėgų kontingento kariais.

Susitikimuose su krašto apsaugos sistemos vadovybe planuojama aptarti NATO operaciją Afganistane ir jos perspektyvas po 2014 metų, saugumo situaciją Baltijos regione, Baltijos šalyse organizuojamas JAV ir NATO pratybas, NATO oro policijos misiją ir kt. klausimus. Taip pat susitikimuose bus svarstomos galimybės stiprinti JAV pajėgų Europoje ir Lietuvos kariuomenės tarpusavio bendradarbiavimą.

Tai yra jau ketvirtas vyriausiojo sąjungininkų pajėgų Europoje vado vizitas Lietuvoje, ankstesni vizitai vyko 2005, 2007 ir 2010 metais. Admirolas J. Stavridis eidamas šias pareigas Lietuvoje jau lankėsi 2010 metais.

Vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas yra vienas iš dviejų NATO strateginių vadų ir Sąjungininkų pajėgų vadavietės operacijoms (angl. Allied Command Operations (ACO) vadovas, atsakingas už NATO karines operacijas. Adm. J. G. Stavridis vyriausiojo sąjungininkų pajėgų Europoje vado pareigas eina nuo 2009 m. Jis yra pirmasis laivyno admirolas šiose pareigose.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24