Spausdinti šį puslapį

Prezidentė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Baltarusijoje

2012-07-16, 12:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė skiriamuosius raštus Lietuvos ambasadoriui Baltarusijoje Linui Linkevičiui.

Prezidentės teigimu, Baltarusija yra svarbi Lietuvos kaimynė, su kuria mus sieja įvairiapusiai ryšiai, todėl reikia siekti, kad šis bendradarbiavimas būtų lygiavertis, konstruktyvus ir naudingas abiems pusėms.

Pasak šalies vadovės, svarbu Lietuvos ir Baltarusijos gyventojams sudaryti galimybes laisvai bendrauti, todėl mūsų valstybė suinteresuota kuo greitesniu supaprastinto sienos kirtimo režimo įsigaliojimu.

Lietuvą ir Baltarusiją sieja ir glaudūs ekonominiai ryšiai, todėl būtina užtikrinti jų vystymą pagal bendras europines taisykles ir principus.

Prezidentės teigimu, Lietuva yra suinteresuota ES ir Baltarusijos dialogo atnaujinimu bei siekia europinių normų ir vertybių įtvitinimo šiuose santykiuose.

Linas Linkevičius - penktasis Lietuvos ambasadorius Baltarusijai. 1993 - 1996 m. bei 2000 - 2004 m. L. Linkevičius ėjo Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministro pareigas. 2005 - 2011 m. ambasadorius vadovavo Lietuvos nuolatinei atstovybei prie NATO, o nuo 2011-ųjų dirbo užsienio reikalų ministerijos ambasadoriumi ypatingiems pavedimams.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti