Spausdinti šį puslapį

Krašto apsaugos ministrė su Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovu aptarė šalių santykius gynybos srityje

2012-07-12, 09:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė liepos 11 d. Vilniuje susitikusi su Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovu Stanislawu Koziejumi pasidžiaugė ne tik sėkmingai plėtojamais dvišaliais santykiais gynybos srityje, bet taip pat atkreipė dėmesį į poreikį tęsti ir stiprinti regioninius projektus, tokius kaip LITPOLURKBRIG, leidžiančius plėtoti abipusiai naudingus santykius su Ukraina.

Aukšto rango Lenkijos pareigūnas S. Koziejus taip pat pabrėžė sėkmingą abiejų šalių bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityje.

Svečias, kuris prieš susitikimą su ministre Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose aplankė NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančius Lenkijos karius, pabrėžė, jog ši misija yra svarbi ne tik Lietuvos, kitų Baltijos šalių, bet ir platesnio regiono saugumui. Pasak jo, NATO oro policijos misija ne tik leidžia racionaliai panaudoti Aljanso šalių gynybai skiriamus resursus, bet taip pat yra Aljanso kolektyvinio solidarumo pavyzdys. Pasak S. Koziejaus, Lenkija remia šią misiją ir planuoja dalyvauti joje ateityje. Lenkų atstovo teigimu, lenkų kariai labai patenkinti sąlygomis Aviacijos bazėje Šiauliuose.

Susitikimo metu taip pat buvo apžvelgti NATO Čikagos viršūnių susitikimo rezultatai, pažymint didėjantį Aljanso dėmesį saugumui regione ir bendroms sąjungininkų pratyboms mūsų regione.

Ministrė taip pat pakvietė Lenkiją prisijungti prie steigiamo NATO Energetinio saugumo kompetencijos centro, kurio steigimo dokumentai pasirašyti liepos 10 d. JAV, Norfolke.

Lenkijos nacionalinio saugumo biuras yra prezidentui atskaitinga institucija, kuri vykdo su nacionaliniu saugumu susijusias užduotis.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti