Aurelija Stancikienė traukiasi iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų

2012-06-07, 06:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo narė Aurelija Stancikienė, protestuodama prieš, jos nuomone, neteisėtus ir nemoralius Premjero Andriaus Kubiliaus veiksmus, traukiasi iš Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir jos frakcijos Seime.

„Trečiadienį Vyriausybė, patvirtindama Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) tvarkymo planą ir taip įteisindama neteisėtas Preilos botelio statybas, tačiau vykdydama teismų sprendimus griauti kitus pastatus, pademonstravo ne tik teisinį nihilizmą, dvigubų ar net trigubų standartų taikymą teismo nutarčių atžvilgiu, bet ir pamynė Konstitucijos 29 straipsnį, pagal kurį „Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs“ bei 54 straipsnį „Valstybė rūpinasi ypač vertingų vietovių apsauga“, 2006 metų kovo 14 d. Konstitucinio Teismo nutartį, kad jokia institucija ir joks pareigūnas negali įteisinti tokių neteisėtai padarytų padarinių, bei 2010 metų balandžio 28 d. Aukščiausiojo Teismo nutartį“, – teigia Seimo narė A. Stancikienė. 

Pasak A. Stancikienės, tokiais savo veiksmais Premjeras, TS-LKD pirmininkas A. Kubilius paniekino rinkėjams duotus pažadus apie kovą su korupcija, partijos suvažiavime patvirtintą TS-LKD rinkimų programos nuostatą – „iki 2010 reikalausime nugriauti visus neteisėtai pastatytus statinius“, o tuo pačiu ir visą TS-LKD. 

A. Stancikienės nuomone, neseniai Vyriausybei pavaldžių institucijų įvykdyto smurto akto prieš Garliavos mergaitę ir beginklius žmones kontekste šie Vyriausybės veiksmai vertintini kaip itin nemoralūs ir griaunantys piliečių pasitikėjimą valstybės institucijomis. 

„Po tokių A. Kubiliaus veiksmų TS-LKD turėtų pašalinti savo pirmininką iš partijos, tačiau visiems suprantant, kad to nebus, tenka trauktis man, vienai iš buvusių partijos aplinkosauginės rinkimų programos dalies autorei. Todėl pranešu, kad nuo šios dienos nebelaikau savęs TS-LKD nare, taip pat pasitraukiu ir iš TS-LKD frakcijos Seime“, – sako A. Stancikienė. 

A. Stancikienė artimiausiu metu planuoja kreiptis į teismą, prašydama panaikinti šį Vyriausybės nutarimą, kaip prieštaraujantį Konstitucijai bei Konstitucinio ir Aukščiausiojo Teismų nutartims.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24