Spausdinti šį puslapį

Rinkimų rytą - alkoholis ir pinigai pusryčiams už balsą

2015-03-01, 13:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rinkimų rytą - alkoholis ir pinigai pusryčiams už balsą © l24 (M.Paliuškevič nuotr.)

Prasidėjus savivaldybių tarybų ir tiesioginiams merų rinkimams visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės" vykdo rinkimų stebėseną. Tūkstantis organizacijos savanorių dirba visoje Lietuvoje.

Nuo rinkimų pradžios 7 val. ryto iki sekmadienio vidurdienio visuomeninė organizacija „Baltosios pirštinės" gavo 29 pranešimus apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus. 14 iš jų buvo perduoti tirti savivaldybių rinkimų komisijoms, Vyriausiajai rinkimų komisijai ir policijai. Apie tai rašo baltosiospirsines.lt

Dauguma pranešimų apie rinkimų tvarkos pažeidimus skelbia apie netinkamai pažymėtą politinę reklamą vaizdinėmis priemonėmis ir politinės agitacijos pavyzdžius, nutolusius mažiau nei 50 metrų nuo rinkimų apylinkių. Taip pat skelbiama apie neteisėtai rinkimų dieną trumposiomis žinutėmis ir elektroninių paštu siunčiamus kvietimus paremti vieną ar kitą kandidatą rinkimų metu.

Visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės" savanoriai sužinojo apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimų atvejus Alytaus, Zarasų, Širvintų ir Tauragės rajonuose. Pasak pirminės informacijos, buvo mėginama pirkti gyventojų balsus už alkoholį ir pinigus, taip pat gyventojai buvo vežami į rinkimų apylinkes balsuoti. Informacija buvo perduota policijai tirti.

„Primename, kad šį savaitgalį rinkiminė agitacija yra draudžiama - raginame susilaikyti nuo tokio turinio komentarų ir socialiniuose tinkluose. Taip pat raginame būti pilietiškais vykstant į rinkimų apylinkes ir įsitikinti, kad 50 metrų spindulių aplink jas ir jų viduje nėra politinės reklamos. Tokią pastebėjus - praneškite mums", - sakė visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės" vadovas Simas Simanauskas.

Visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės" savanorių gretose yra 300 asmenų, turinčių rinkimų stebėtojų statusus ir dirbančių rinkimų apylinkėse. Dar 700 savanorių prižiūri rinkimų tvarką šalia rinkimų apylinkių ir tikrina gyventojų atsiųstą informaciją apie galimus pažeidimus.

Komentuoti