Prezidentė susitiks su Maltos Prezidentu

2012-05-29, 08:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė gegužės 29 d.,susitiks su valstybinio vizito į Lietuvą atvykstančiu Maltos Respublikos Prezidentu George Abela. Tai pirmasis abiejų valstybių vadovų aukščiausio lygio susitikimas per 18 metų nuo Lietuvos ir Maltos diplomatinių santykių užmezgimo pradžios.

Valstybių vadovai aptars dvišalius Lietuvos ir Maltos santykius, aktualius Europos Sąjungos politikos klausimus, derybas dėl naujosios ES finansinės perspektyvos ir abiejų šalių bendradarbiavimo tarptautinėse organizacijose stiprinimo galimybes.

Prezidento G. Abela valstybinio vizito Lietuvoje metu įvyks dvišalis verslo forumas, kuriame dalyvaus Maltos vadovo delegaciją lydintys verslininkai. Forume bus pasirašyti du bendradarbiavimo susitarimai tarp „Malta Enterprise" ir „Versli Lietuva" bei Pramonės, prekybos ir amatų asociacijos ir Maltos prekybos, verslo ir pramonės rūmų.

Po Lietuvos ir Maltos valstybių vadovų susitikimo, 11.10 val., planuojama bendra abiejų šalių Prezidentų spaudos konferencija (Spaudos konferencijų salėje).

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24