Lietuva dėl sulaikyto autobuso įteikė notą

2012-05-25, 06:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lenkijos URM perduota nota, raginanti nuodugniai ištirti Lenkijos pareigūnų veiksmus vaikus vežusio autobuso sulaikymo aplinkybes.

Lietuvos ambasada Varšuvoje Lenkijos užsienio reikalų ministerijai išsiuntė notą, raginančią nuodugniai ir objektyviai ištirti Lenkijos pareigūnų veiksmus gegužės 18-osios naktį sulaikant vaikus iš Lietuvos vežusį autobusą. Dėl nesumokėto kelių mokesčio Lenkijos pareigūnų sulaikytame autobuse vaikai buvo priversti praleisti naktį netinkamomis sąlygomis.

Gavusi kelionės organizatorių pranešimą apie įvykį, Lietuvos ambasada dar gegužės 18 dieną dėl informacijos apie autobuso sulaikymą kreipėsi į Lenkijos transporto inspekciją. Ši institucija ambasadą tąkart informavo, kad sulaikydami autobusą inspektoriai elgėsi pagal nustatytas procedūras.

Primename, kad gegužės 18-osios naktį iš ekskursijos Krokuvoje į Lietuvą grįžtantį autobusą ketvirtadienį apie 22 val. vakaro kelyje tarp Radzymino ir Vyškovo, maždaug 50 kilometrų už Varšuvos, kontrolei sustabdė Lenkijos kelių transporto inspekcijos pareigūnai.

Nustatę, kad kelių mokesčio „Inbox“ dėžutėje trūksta 30 zlotų, pareigūnai sulaikė autobusą stovėjimo aikštelėje, kol nebus sumokėta 21 tūkst. zlotų bauda. Vairuotojai tokių grynųjų pinigų neturėjo. Autobusas su vaikais buvo nulydėtas į stovėjimo aikštelę, esančią už 10 kilometrų nuo Siedlcų. Tačiau kai banko pavedimu buvo sumokėta bauda nebebuvo kam to pavedimo parodyti, nes autobusą su vaikais stovėjimo aikštelėje uždarę lenkų pareigūnai nuėjo miegoti.   

ELTA ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24