V. Matuzas atmeta prokurorų įtarimus

2012-05-17, 08:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo narys Vitas Matuzas teigia, kad su prokurorų pateiktais įtarimais –sukčiavimu, dokumentų klastojimu – jis nieko bendro neturįs.

Seimo laikinojoje tyrimo komisijoje, kuri turi apsispręsti dėl leidimo konservatorių patraukti baudžiamojon atsakomybėn taip pat buvo apklausti prokuratūros ir STT pareigūnai, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Buvusį Panevėžio merą, dabar Seimo narį V. Matuzą prokurorai įtaria piktnaudžiavus tarnyba bei organizavus kitų asmenų piktnaudžiavimą. Jis įtariamas įsivėlęs į galimą „Panevėžio energijos“ viešųjų pirkimų skandalą, kai vienai bendrovei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti 4 biokuro pirkimų konkursus už daugiau nei 17 mln. litų. Kitai bendrovei politikas galėjęs padėti laimėti Panevėžio urėdijos skelbtą miškų valymo konkursą už daugiau kaip 60 tūkst. litų.

V. Matuzas įtariamas organizavęs, kad apgaule būtų gautos Europos Sąjungos fondo ir valstybės biudžeto paramos lėšos už beveik 700 tūkst. litų. Be to, jis esą organizavęs neteisėtą 73 valstybinės žemės ūkio paskirties sklypų išnuomojimą vienai bendrovei. Ir, neva, galėjęs klastoti dokumentus apie sumedžiotus žvėris bei sumokėtus mokesčius.  

Neliečiamybės atėmimo klausimą nagrinėjančioje Seimo komisijoje V. Matuzas neigė visus įtarimus. Jis ir toliau tai vadina politiniu puolimu.

„Turiu duomenų, kad tai yra grupė žmonių, kurie nuo Sąjūdžio laikų būdami kartu, veikia ir šiandien. Aš galiu paminėti buvusį Panevėžio STT valdybos viršininką Povilą Urbšį, „Panevėžio ryto“ redaktorių Bronių Matelį ir buvusį Seimo narį, buvusį miesto tarybos narį Gintarą Šileikį. Aš su politinėmis partijomis čia nesieju, sieju su grupe ir grupuote, kuri veikia prieš mane pastaruosius 15 metų“, – kalbėjo Seimo narys.

Kodėl šie žmonės veikia prieš jį, V. Matuzas negalėjo pasakyti. Generalinės prokuratūros ir STT atstovai tikino Seimo narį, kad jam pačiam būtų geriau teisme pripažinti įtarimus arba apginti garbę. Jie stebėjosi šioms institucijoms metamais kaltinimais sąmokslu.

„Tyrimuose mes atsakomybėn patraukėm matyt ne mažiau, kaip 7 politinių partijų, tai yra visos pagrindinės politinės partijos, kurios ir šiuo metu yra arba per mano paminėtą laikotarpį buvo pozicijoje ir opozicijoje, narius. Kiltų klausimas, kieno užsakymą mes vykdome“, – teigė laikinasis STT Panevėžio valdybos viršininkas Egidijus Snicorius.

Kai kurie laikinosios komisijos nariai teigia, kad neliečiamybės atėmimo klausimas turi būti išnagrinėtas kuo greičiau, nelaukiant, kol prasidės Seimo vasaros atostogos.

„Siekiama, kad baudžiamieji procesai įvyktų per trumpiausius terminus. Antra, manau, dabartiniam Seimui atimti neliečiamybę yra daug logiškiau, nei V. Matuzui tapus Seimo nariui kitame Seime ir esant opozicijoje. Tai vėl bus traktuojama kaip susidorojimas su opozicija“, – tvirtino Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas.

Seimo komisija dėl neliečiamybės atėmimo diskutuos kitą savaitę. Įtarimus prokurorai yra pareiškę iš viso 22 asmenims, tarp jų – ir V. Matuzo žmonai Danutei Matuzienei. Pasak prokuroro, visi įtariamieji arba iš dalies, arba visiškai savo kaltę pripažįsta.

Algirdas Igorius
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24