Socialdemokratai po artėjančių rinkimų save regi koalicijoje su „darbiečiais“ ir „tvarkiečiais“

2012-05-02, 05:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pergalės rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose besitikintys socialdemokratai didinti minimalią algą, mažinti emigraciją ir skatinti ekonomiką. Surengtoje konferencijoje socialdemokratai patvirtino kandidatų sąrašą. Politologai teigia, kad socialdemokratams laimėti daugiau vietų Seime yra realu, tačiau pažadais rinkėjams abejoja.

Pasitvirtinę galutinę rinkimų programą ir partijos kandidatų sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje socialdemokratai tvirtai įsitikinę, kad rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose švęs pergalę, praneša LTV „Šiandien“. Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius konferencijoje pabrėžė būtinybę mažinti emigraciją, kuo greičiau įgyvendinti šaliai svarbius energetinius projektus, atgaivinti daugiabučių renovacijos programą, mažinti Lietuvos skolų naštą, o nuo 2013-ųjų minimalią algą didinti iki 1200-ų litų.

„Turiu aiškiai pasakyti, kad jau šiais metais Lietuvoje ekonomika pirmame ketvirtyje padidėjo 3,8 proc. Šis ekonominis augimas tikrai sudaro galimybę jau šiais metais nuo liepos pirmos dienos padidinti iki 1 tūks.“, – skaičiavo Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Tokia suma tikrai nereali. Nepamirškime, kad labiausia MMA didinimui priešinasi smulkusis verslas, nes jiems tai būtų didelė našta ir jos nepakeltų. Nors stambusis verslas ir sutinka kelti, turint galvoje, kad smulkaus verslo daug ir jis vos gyvuoja, tai, manau, kad čia tiesiog skamba rinkimų kalba“, – įžvelgė politologas Vytautas Dumbliauskas.

Socialdemokratai Seimo rinkimuose tvirtai įsitikinę laimėsią 45–47 vietas, tačiau savęs nemato valdančiojoje koalicijoje su konservatoriais.  

„Kol kas mes kalbamės ir su Darbo partija, ir su „Tvarka ir teisingumu“, ir, manau, kad mes – tos trys partijos, kurios šiuo metu yra opozicijoje, – mes laimėsime rinkimus ir sudarysime valdančiąją daugumą“, – tokią viziją išsakė A. Butkevičius.

Apklausos rodo, kad šiuo metu už socialdemokratus balsuotų daugiau kaip 16 proc. rinkėjų. Tai –dvigubai daugiau nei už konservatorius. Tačiau kol kas daugiausiai – beveik 18 proc. rinkėjų – palaiko Darbo partiją.

Jevgenijus Bardauskas
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24