Siūloma 2018 metus skelbti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais

2012-04-11, 07:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas absoliučia balsų dauguma po pateikimo pritarė nutarimo „Dėl 2018 metų paskelbimo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais“ projektui Nr. XIP-4090.

Šiuo nutarimu Seimas, atsižvelgdamas į tai, kad 2018 metais bus minimos Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo akto šimtosios metinės; pabrėždamas, kad 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Tarybos paskelbtas nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo aktas žymi išskirtinį Lietuvos istorijos įvykį ir pradeda Lietuvos kaip nepriklausomos ir demokratinės valstybės istoriją; suvokdamas Akto paskelbimo ir paskesnių įvykių 1918–1920 m. ypatingą reikšmę Lietuvos valstybingumui; vertindamas atkurtos Lietuvos valstybės reikšmę ir indėlį į Europos civilizacijos plėtotę, siūlo 2018 metus paskelbti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais.

Visos valstybės valdžios institucijos raginamos 2012–2018 m. ypatingą dėmesį skirti visuomenės valstybinei savivokai ir pilietinei atsakomybei ugdyti. Vyriausybei kartu su Lietuvos valstybės atkūrimo istorijos tyrimo ir atmintinų datų paminėjimo komisija ir kitomis valstybės institucijomis, nevyriausybinėmis organizacijomis siūloma parengti pasirengimo Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui ir sukakties minėjimo valstybinės programos metmenis ne vėliau kaip iki 2012 m. spalio 1 d. ir sudaryti koordinacinę programos įgyvendinimo grupę.

Nutarimu siūloma Vyriausybei kartu su savivaldybėmis užtikrinti deramą Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo valstybinės programos finansavimą. Savivaldybėms, bendruomenėms, visoms institucijoms, organizacijoms ir piliečiams siūloma dalyvauti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programos projektuose.

Visoms valstybės institucijoms siūloma Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programą kaip ilgalaikę ir prioritetinę įtraukti į veiklos planus.

Projektui po pateikimo pritarė 69 Seimo nariai, 1 susilaikė. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – balandžio 26 d.

www.lrs.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24