Premjero sprendimas dėl būsimo vidaus reikalų ministo turėtų paaiškėti po Velykų

2012-04-06, 06:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras pradeda pretendentų į vidaus reikalų ministro postą atranką. Šiandien jis susitiko su Liberalcentristų partijos siūlomu kandidatu Artūru Melianu. Nors nei premjeras, nei jo atstovė spaudai susitikimo nekomentuoja, anot A. Meliano, premjero sprendimas gali paaiškėti iškart po Velykų.

Patvirtinusi patį susitikimo faktą, Vyriausybės spaudos tarnyba nekomentuoja, ar tai vienas iš daugelio, ar pirmasis Ministro Pirmininko susitikimas su galimu kandidatu į vidaus reikalų ministro postą.

„Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį buvo susitikęs su koalicijos partnerių liberalcentristų vienu iš galimų kandidatų į vidaus reikalų ministro postą Seimo nariu Artūru Melianu. Premjeras kol kas nekomentuoja šių savo susitikimų. Premjero pozicija tokia: kai bus laikas, jis viską pats pakomentuos“, – sakė Ministro Pirmininko atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

Artūras Melianas sako negalįs spręsti, ar jis bus tinkamiausias iš kelių pateiktų kandidatų. Nors jam netrūksta patirties viešojo administravimo ir valstybės valdymo bei savivaldos srityse, Premjero pasirinkimas esą paaiškės po Velykų.

„Aš supratau, kad Premjeras pasitiki mano kompetencija, žino, kad teko dirbti ir Vilniaus apskrityje ir savivaldybėje, dalyvauti savivaldybių asociacijos veikloje. Taigi su viešu administravimu ir valstybės valdymu teko seniai susidurti. Tik apie tai ir buvo kalbama. Sprendimas turėtų paaiškėti po Velykų“, – kalbėjo Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojas, Seimo narys Artūras Melianas.  

Anot A. Meliano, liberalcentristai pateikė premjerui keletą   kandidatų. Jo paties nuomone, geriausiai į Vidaus reikalų ministrus tiktų šį darbą jau dirbęs partijos kolega, dabartinis Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys. Premjeras yra minėjęs, kad liberalcentristai galėtų pasiūlyti ir nepartinį kandidatą.

Neoficialiai tarp kandidatų į vidaus reikalų ministrus minimi dabartinis Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys, Seimo nariai Artūras Melianas ir Vytautas Bogušis, liberalcentristų vicepirmininkas, jau dirbęs šiame poste Regimantas Čiupaila bei Vidaus reikalų viceministras Mindaugas Ladiga. Vidaus reikalų ministro postas liko laisvas iš jo po FNTT vadovų atleidimo skandalo Prezidentės siūlymu pasitraukus liberalcentristui Raimundui Palaičiui.

Aurelija Malakauskaitė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24