Prezidentė su pasaulio vadovais aptars branduolinio saugumo klausimus

2012-03-26, 06:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kovo 26-27 dienomis dalyvaus Pietų Korėjos sostinėje Seule vyksiančiame Branduolinio saugumo viršūnių susitikime. 53 valstybių vadovai ir tarptautinių organizacijų (TATENA, JT, ES, Interpolas) atstovai aptars, kaip sutelktomis pastangomis užtikrinti branduolinį saugumą, kad pasaulyje plačiai naudojamos branduolinės medžiagos nepatektų į kontrabandininkų ir teroristų rankas.

Susitikime taip pat bus aptariamos branduolinės saugos problemos - pabrėžiama būtinybė visoms pasaulio atominėms elektrinėms taikyti aukščiausius saugos reikalavimus. Siekiama užtikrinti, kad visoms pasaulio valstybėms, plėtojančioms branduolinę energetiką, šie reikalavimai būtų privalomi, o tarptautinės organizacijos (tokios kaip TATENA) tikrintų ir prižiūrėtų, kaip šių reikalavimų laikomasi.

Prezidentė susitikime pristatys praktinį Lietuvos indėlį kovojant su branduolinių medžiagų kontrabanda tarptautiniu lygiu ir naują iniciatyvą kurti Branduolinio saugumo kompetencijos centrą Lietuvoje, kuris ateityje galėtų tapti regioniniu.

Šalies vadovė susitiks su TATENA generaliniu direktoriumi Yukia Amano, aptars saugumo reikalavimų taikymą šalia Lietuvos planuojamose Astravo ir Kaliningrado atominėse elektrinėse.

Branduolinio saugumo viršūnių susitikime veiks vaikų piešinių paroda „Saugus atomas", kurioje bus eksponuojami ir 3 vaikų iš Lietuvos piešiniai.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24