Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. A. Pocius susitiko su NATO operacijos Afganistane vadovybės atstovais

2012-03-22, 12:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 21 d. Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius Kabule (Afganistane) susitiko su NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų (angl. sutr. ISAF) operacijos Afganistane specialiųjų operacijų pajėgų vadu brigados generolu Marku Smethurstu.

Susitikimo metu vadai aptarė saugumo situaciją Afganistane, šalyje vykstantį atsakomybės perdavimo vietos valdžiai procesą ir specialiųjų pajėgų karių vaidmenį bei užduotis jo metu.

Brg. gen. M. Smethurstas pabrėžė labai vertinąs Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgų indėlį užtikrinant stabilumą nesaugiausiuose Afganistano regionuose ir pagalbą rengiant vietos policijos pareigūnus. Lietuvos specialiųjų pajėgų karių eskadronas NATO operacijoje Afganistane dalyvauja nuo 2007 metų.

Vėliau kariuomenės vadas susitiko su NATO vadovaujamų tarptautinių saugumo paramos pajėgų (ISAF) jungtinės vadovybės vado pavaduotoju generolu majoru Javieru Cabeza Taberne ir aptarė Goro provincijoje, kurioje veikia Lietuvos vadovaujama provincijos atkūrimo grupė, prasidėjusį atsakomybės perdavimo vietos valdžiai procesą. Atsakomybės perdavimo pradžia Goro sostinėje Čagčarane ir jo apylinkėse buvo paskelbta šių metų pradžioje. Susitikime vadai taip pat kalbėjosi apie Goro provincijos atkūrimo grupės ateities perspektyvas.

Antradienį Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. A. Pocius taip pat trumpai susitiko su ES specialiuoju atstovu ir ES misijos Afganistane vadovu Vygaudu Ušacku ir Lietuvos specialiosios misijos Afganistane vadovu Justinu Bakūnu.

www.kam.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24