Ieškoma kandidatų į Vyriausiosios rinkimų komisijos narius

2012-03-21, 10:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dabartinei Vyriausiosios rinkimų komisijos narių kadencijai einant į pabaigą, Teisingumo ministerija viešai kviečia kandidatuoti į šios komisijos narius.

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymą, šią komisiją 4 metams sudaro Seimas. Naujieji nariai turi būti paskirti likus iki eilinių Seimo rinkimų dienos ne mažiau nei 120 dienų ir ne daugiau nei 140. 

Teisingumo ministras į šios komisijos narius gali pasiūlyti mažiausiai šešių asmenų kandidatūras, iš kurių burtų kelių bus atrinktos trys. Įstatymas taip pat numato galimybę iš ministro pateiktų kandidatų paskirti ir daugiau narių. Dar trys kandidatai išrenkami ir iš Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlytų kandidatūrų, taip pat skiriama po atstovą iš partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlytų asmenų.

Iki šiol atrankos procedūra į siūlomus kandidatus nebuvo vieša, tačiau siekiant daugiau atvirumo bei norint sudaryti galimybes atrankoje dalyvauti kuo platesniam ratui pretendentų, Teisingumo ministerija šiemet asmenis kviečia viešai teikti savo kandidatūras. 

Kandidatai turi turėti aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą, pateikti Teisingumo ministerijai savo gyvenimo aprašymą bei trumpą motyvacijos laišką. 

Dokumentus galima pateikti asmeniškai arba siųsti registruotu laišku, adresu Gedimino pr. 30, LT-01104 Vilnius, arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..  Dokumentai priimami iki 2012 m. balandžio 13 d. 

Atrinkti kandidatai bus informuojami asmeniškai. Išsamesnė informacija tel. (8 5) 266 2857, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Kandidatams taip pat svarbu žinoti, kad komisijos nariai, darbo Vyriausiojoje rinkimų komisijoje laikotarpiu turi sustabdyti savo narystę partijose ir negali dalyvauti jų veikloje, taip pat, kad šios pareigos nesuderinamos su pareigomis kitose rinkimų ar referendumo komisijose, su kandidato į Seimo narius, kandidato į Respublikos Prezidentus ir jo patikėtinio, kandidatų į savivaldybės tarybos narius bei jų atstovų, rinkimų ar referendumo stebėtojų statusu, taip pat su Lietuvos Respublikos piliečių iniciatyvinės grupės referendumui surengti nario statusu.

www.tm.lt

www.lvcom.eu

Komentarai  

 
#1 Nijolė 2012-03-23 10:32
LR VRK turėtų atkreipti dėmesį į tai,kad Lietuvos savivaldos politikoje ypač dominuoja stipresniųjų galios principas ir iš partijos į partiją perbėgimo principas.
Tokiu būdu savivaldoje visiškai nekonkuruoja idėjos ir ideologijos.Metų metais į vietos valdžią patenka tie patys politikai arba jų giminės.Žmonės nepatenkinti,jų interesų niekas negina, o savivaldos politikoje niekas nesikeičia.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24