Prezidentės kvietimu į Lietuvą atvyksta Latvijos vadovas

2012-03-20, 14:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimu kovo 22 d., ketvirtadienį į Lietuvą atvyksta Latvijos Prezidentas Andris Bėrzinis.

Darbo susitikime, kuris įvyks Bistrampolio dvare (Panevėžio r.), Lietuvos ir Latvijos valstybių vadovai aptars bendradarbiavimą stiprinant Baltijos šalių energetinį saugumą, Baltijos valstybių integraciją į ES energijos rinką, energetinių projektų - Visagino atominės elektrinės, suskystintų dujų terminalo Klaipėdoje - įgyvendinimą, bendrus prioritetus derybose dėl naujosios ES finansinės perspektyvos.

„Esame artimiausi kaimynai. Mus vienija bendri tikslai - užtikrinti sėkmingą mūsų valstybių raidą ir mūsų žmonių gerovę. Tai pasieksime nuolatos plėtodami glaudų tarpusavio bendradarbiavimą, stiprindami Baltijos šalių energetinį nepriklausomumą, koordinuodami ir vieningai gindami savo šalių interesus Europoje ir pasaulyje", - sakė šalies vadovė.

Susitikime taip pat bus kalbama apie Lietuvos ir Latvijos pasirengimą šių metų gegužę Čikagoje įvyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, kitus bendradarbiavimo saugumo ir gynybos srityje klausimus, dvišalius ekonominius ryšius.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24