V. Uspaskich: „Mes sugebėsime grąžinti valstybės laivą į teisingą kursą“

2012-03-18, 06:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šeštadienį sostinėje vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje buvo pristatyta Darbo partijos rinkimų programa, kandidatų rinkimuose sąrašas bei aptarta susiklosčiusi situacija šalies politinėje ir teisinėje sistemoje.

„Niekam nekyla abejonių, kad ateinanti kadencija priklausys nuo Darbo partijos, todėl mes turime ne tik žadėti, bet suvokti ką turime daryti ir ką darysime atėję į valdžią. Tik nuo mūsų priklausys kaip gyvens valstybė ateinančius ketverius metus. Mes neleisime toliau griauti mūsų valstybės ir jos ekonomikos. Dabartinė valdžia niekada nepasakys, kad pasiklydo, bet Darbo partija šiandien yra stipri ir mes tiksliai žinome kaip spręsti valstybės problemas. Todėl rinkėjai turi tiksliai suprasti kokią žinią mes jiems siunčiame, o mes esame pasiruošę atsakyti į visus klausimus“, — sakė Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich.

Darbo partijos rinkimų programą sudaro 14 dalių: finansų ir mokesčių politika, ekonomika, švietimas, jaunimo politika, kultūra, socialinė apsauga, valstybės valdymas, regioninė politika ir savivalda, sveikatos apsauga, sporto politika, teisė ir teisėtvarka, kaimo ir žemės ūkio plėtra, aplinkosauga, informacinės visuomenės plėtra, užsienio politika ir nacionalinis saugumas.

„2012–2016 m. Seimo kadencijai keliame sau dešimt pagrindinių tikslų, kuriuos turėsime įgyvendinti. Mes sukursime palankią investicinę aplinkę ir konkurencingą ekonomiką, sudarysime tinkamas sąlygas darbo vietų kūrimui ir po dviejų metų panaikinsime bedarbystės problemą. Padidinsime  minimalią mėnesinę algą iki 1509 Lt. Gavę rinkėjų pasitikėjimą imsimės realių veiksmų šilumos kainų mažinimui. Skatinsime alternatyvių energijos šaltinių panaudojimą, biokuro vartojimą, pagaliau pradėsime realiai vykdyti daugiabučių namų renovaciją. Taip pat sieksime šalies energetikos sistemos nepriklausomybės. Imsimės aktyvių veiksmų šeimos verslo skatinimui. Peržiūrėsime regionų politiką ir pertvarkysime socialinę valstybės politiką. Tarptautiniuose santykiuose nuosekliai ginsime politiškai ir ekonomiškai pragmatiškus veiksmus. Be to, sukursime mechanizmą, pagal kurį rinkėjai galės atšaukti netinkamai dirbantį Seimo narį“, — kalbėjo Darbo partijos lyderis.

Pasak V. Uspaskich, dabartinė valdžia degraduoja, jos supratimas apie demokratiją yra abejotinas, o visuomenė yra suklaidinta ir nesupranta kur juda mūsų šalis, todėl valdžią turi sudaryti profesionalai. 

„Žinoma, iš karto gyvenimas nepasikeis ir nebus lengva, bet yra dalykų, kuriuos galima padaryti greitai — iš karto po rinkimų galėsime pakelti minimalų atlyginimą ir priimti konkurenciją gerinančius įstatymus. Visus kitus pažadėtus dalykus įgyvendinsime per ketverius metus. Nors mūsų programoje yra radikalių nuostatų, bet mes sugebėsime grąžinti valstybės laivą į teisingą kursą“, — įsitikinęs V. Uspaskich.

Darbiečių patvirtintame kandidatų daugiamandatėje Seimo rinkimų apygardoje sąraše yra apie 250 žmonių. Taip pat Darbo partija  kels savo kandidatus kiekvienoje vienmandatėje rinkimų apygardoje. Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskich ketina kandidatuoti vienoje iš sostinės rinkimų apygardų. Visi partijos deleguojami kandidatai turės įrodyti, kad yra verti dalyvauti rinkimuose su Darbo partija — jie turės pristatyti atitinkamą skaičių parašų, patvirtinančių, kad turi visuomenės palaikymą. 

„Sukūrėme efektyvų reitingavimo mechanizmą, kuriame bus atsižvelgta į praėjusių rinkimų rezultatus, dabartinę kandidato veiklą partijoje, bendrą pasiruošimą rinkimams, lojalumą, aktyvumą ir panašiai. Priklausomai nuo reitingavimo rezultatų bus nustatytas sąrašo eiliškumas. Be to, kiekvienas partijos keliamas kandidatas turės viešai prisiekti prieš savo bendraminčius“, — teigė V. Uspaskich.

Taip pat taryboje buvo aptarta esama politinė situacija šalyje ir nutarta imtis ryžtingų veiksmų, kovojant su teismų savivale bei vykdomu susidorojimu su Darbo partija. Seimo nariai išreiškė pasiryžimą organizuoti protesto akcijas dėl teisėsaugos institucijų vykdomo puolimo prieš Darbo partiją.

„Teismas nepaiso priimtų įstatymų ir vykdo politinį užsakymą žlugdant Darbo partiją. Todėl šiandien nutarėme imtis ryžtingų veiksmų prieš vykdoma susidorojimą su mūsų partija. Planuojame seriją protesto akcijų, siekdami apsiginti nuo tendencingai vykdomo puolimo“, — sakė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys

www.darbopartija.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24