Tremtiniai ragina koaliciją tęsti darbus

2012-03-18, 05:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga ragina išlaikyti dabartinę koaliciją ir tęsti darbus, rūpintis istorinės atminties išsaugojimu.

Anot Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininko Povilo Jakučionio, politiniams kaliniams ir tremtiniams šiuo metu didžiausią nerimą kelia politinė padėtis šalyje.

„Mes pirmiausia pabrėžiame, kad svarbiausiu laikome, svarbiausiu šiuo metu išlaikyti esamą koaliciją, esamą daugumą Seime ir esamą Vyriausybę ir sparčiau imtis tų darbų, kurie dar nepadaryti“, – sako P. Jakučionis.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos – jai priklauso apie keturiasdešimt tūkstančių narių – pirmininku perrinktas Povilas Jakučionis.

Susirinkę tremtiniai valdančiuosius ragino ir pagaliau   pradėti paminklo visų laikų laisvės kovotojams statybas Lukiškių aikštėje.

Kaip praneša „Panorama“, devynioliktajame Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos suvažiavime tylos minute pagerbti   žuvusieji už Lietuvos laisvę. Istorikų duomenimis,   kalėjimuose, per trėmimus, egzekucijas, rezistentų žudynes, priverstinę emigraciją šalis neteko beveik milijono savo piliečių.

Švietimo ir mokslo ministerijos prašoma „Laisvės kovotojų istorijos programą“ įteisinti kaip privalomą visoms mokykloms ir rasti lėšų jai finansuoti. Suvažiavime priimtas kreipimasis į šalies vadovus, kuriame jie raginami pagaliau pradėti paminklo visų laikų laisvės kovotojams pagerbti statybas Vilniaus Lukiškių aikštėje.

 

Jūratė Anilionytė
LTV „Panorama“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24