Lietuvoje lankysis Estijos kariuomenės vadas

2012-03-13, 11:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 13-14 dienomis su darbo vizitu Lietuvoje lankysis Estijos kariuomenės vadas brigados generolas Riho Terras. 2011- ųjų gruodį pareigas pradėjęs eiti brg. gen. R. Terras Lietuvoje lankysis pirmą kartą, todėl pagrindinis šio vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos kariuomene.

Dviejų dienų vizito metu svečias susitiks su krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene, Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, LR Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariais, apsilankys Oro erdvės stebėjimo ir kontrolės centre Karmėlavoje, Motorizuotajame pėstininkų batalione „Geležinis Vilkas“ Rukloje.

Susitikimuose su Lietuvos krašto apsaugos sistemos ir kariuomenės vadovybe bus apžvelgti Lietuvos ir Estijos dvišalio bendradarbiavimo gynybos srityje klausimai, Baltijos šalių karinio bendradarbiavimo iniciatyvos, vykdomi bendri projektai, galimybės bendradarbiauti išmaniosios gynybos kontekste.

Lietuvos ir Estijos bendradarbiavimas gynybos srityje vyksta pagal kasmet pasirašomą trišalį Estijos, Latvijos ir Lietuvos karinio-politinio bendradarbiavimo planą ir dvišalį Estijos ir Lietuvos karinio bendradarbiavimo planą. Lietuvos ir Estijos kariai dalyvauja ilgalaikiuose bendruose projektuose: BALTRON – bendra Baltijos karinė jūrų eskadra, kurios paskirtis – vykdyti nesprogusios amunicijos nukenksminimo operacijas Baltijos jūroje ir dalyvauti taikos operacijose, BALTNET – Baltijos valstybių oro erdvės stebėjimo sistema (2004 m. įtraukta į NATO integruotą išplėstinę oro gynybos sistemą) ir BALDEFCOL – Baltijos gynybos koledžas Tartu, Estijoje, kur pagal NATO standartus rengiami Baltijos valstybių bei sąjungininkų ir partnerių karininkai.

www.kam.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24