V. Uspaskich: „R. Palaičiui neliko jokių galimybių likti savo poste“

2012-03-07, 09:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich, reaguodamas į įvairias politikų ir politologų spėliones dėl valdančiosios koalicijos ir vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio likimo, pareiškia, kad neabejoja, jog po to, kai Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pateikė šalies prezidentei R. Palaičio atleidimo pareiškimą, ministrui neliko jokios galimybės likti savo poste.

Todėl Darbo partijos pirmininkas ragina baigti įvairias spekuliacijas ir specialiai nekurti nepatogių situacijų prezidentei.

Anot V. Uspaskich, vienareikšmiškai aišku, kad prezidentė neaukos premjero likus pusei metu iki Seimo kadencijos pabaigos ir tai yra teisinga.

„Susidaro įspūdis, kad Liberalų ir centro sąjungos atstovai nebesiorientuoja situacijoje ir visiškai nesupranta kas vyksta. Tik taip galima paaiškinti jų pareiškimus apie tai, kad A. Kubilius padarė klaidą ir užuominas, kad prezidentė dar gali neatleisti vidaus reikalų ministro. Tačiau iš tikrųjų kito varianto šiuo metu nėra ir negali būti — ministras turi trauktis“, — sako V. Uspaskich.

Darbo partijos pirmininko teigimu premjeras nedviprasmiškai pademonstravo, kad R. Palaitis jo komandoje nėra priimtinas, todėl bet kokios viltys išlaikyti R. Palaitį ministro poste reikštų įtemptos situacijos valdančiojoje koalicijoje įtvirtinimą iki kadencijos pabaigos. Pasak V. Uspaskich, nors bet kokioje valstybėje tokio varianto niekas net nesvarstytų, tačiau Lietuvoje viskas įmanoma.

„Yra tokia nerašyta taisyklė — premjero sprendimas atleisti savo komandos narį yra žymiai rimtesnė priežastis trauktis nei neigiama VTEK išvada ar nepavykusi interpeliacija. Nors ir vienu, ir kitu atveju ministras neturėtų likti savo poste“, — pastebi Darbo partijos pirmininkas.

Anot V. Uspaskich, jeigu dėl vidaus reikalų ministro galimybių išlikti savo poste galima buvo spėlioti anksčiau, dabar, kai šalies vadovei jau pateiktas R. Palaičio atstatydinimas, kelio atgal nėra — arba Kubilius, arba Palaitis. 

„Akivaizdu, kad jiedu negalės dirbti vienoje komandoje, o jeigu dirbs, tai reiškia, kad visa ši istorija tebuvo gerai surežisuota veidmainystė. Šiuo metu vienintelis likęs variantas — R. Palaičio atstatydinimas. Manau, kad vardan politinio stabilumo šalyje liberalcentristai, nelaukdami prezidentės sprendimo, galėtų pademonstruoti politinį brandumą, patys atšaukti savo ministrą, ir ramiai dirbti toliau“, — teigia Darbo partijos lyderis.

www.darbopartija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24