Spausdinti šį puslapį

R. Palaitis: Premjeras užsiminė apie interpeliaciją

2012-03-05, 06:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sekmadienį vakare vykusioje tiesioginėje LTV laidoje „Savaitė“ vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis teigė, kad dieną vykusiame ir jo partijos Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Algio Čapliko bei Premjero Andriaus Kubiliaus susitikimo metu buvo leista suprasti, kad valdančioji Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partija inicijuos interpeliaciją R. Palaičiui.

Anot kategoriškai trauktis neketinančio ministro, jam buvo duota suprasti, kad interpeliacija Seime bus rengiama jei šis neatsistatydins pats.

Primename, kad dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo valdančioje koalicijoje kilo įtampa. FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo Vytauto Giržado atleidimo aplinkybes nagrinėjusi Seimo Antikorupcijos komisija penktadienį yra pasiūliusi į darbą grąžinti atleistus vadovus.

Tuosyk komisija taip pat pareiškė nepasitikėjimą liberalcentristų deleguotu vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu ir rekomendavo iš tarnybos atleisti generalinio prokuroro pavaduotoją Darių Raulušaitį.

Sekmadienį vykusioje tiesioginėje LTV laidoje vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis dar kartą patvirtino nematantis galimybių grąžinti buvusius Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovus į eitas pareigas ir nemanantis trauktis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra teigusi, kad ministras pasielgė pagal įstatymus.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti