Šalčininkuose paminėta Vasario 16-oji

2012-02-18, 11:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 16-ąją minime mūsų valstybingumo istorijai lemtingą datą. Dieną, kuri visada jungs praeities, dabarties ir ateities kartas. Prieš devyniasdešimt ketverius metus buvo žengti pirmieji ryžtingi naujosios demokratinės Lietuvos valstybės kūrimo žingsniai.

Š. m. vasario 16 d. Šalčininkuose vyko renginys, skirtas Vasario 16-ajai – Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.

Šventė prasidėjo Šventomis Mišiomis Šv. Apaštalo Petro bažnyčioje, aukojamomis už visus Lietuvos žmones ir Lietuvos nepriklausomybę.

Po Mišių visi rinkosi į Šalčininkų kultūros centrą, kur vyko šventinis minėjimas. Renginyje dalyvavo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, LR Seimo narys Rytas Kupčinskas, Kultūros viceministras Stanislav Vidtmann, Šalčininkų rajono mero pavaduotojas Andžej Andruškevič, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslav Daškevič, administracijos direktoriaus pavaduotojas Josif Rybak, monsinjoras Alfonsas Svarinskas, pulkininkas Arūnas Gudavičius, Lietuvos šaulių sąjungos vadas, atsargos pulkininkas Antanas Plieskis, Lietuvos sąjudžio tarybos atstovai Nijolė Balčiūnienė ir Vidmantas Žilius, Šalčininkų rajono tarybos nariai, administracijos skyrių vedėjai, rajono įstaigų vadovai, gyventojai.

Nuskambėjus Lietuvos himnui susirinkusiuosius pasveikino Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič, kuris ne tik priminė svarbiausius devyniasdešimt ketverių metų Lietuvos įvykius, bet ir šių dienų aktualijas, kurios taip pat bus įrašytos į mūsų valstybės istoriją.

- Dabar, kaip niekada, mūsų valdžiai, kaip ir mūsų valstybei, reikalingas tautos solidarumas, o solidarumui reikia, visų pirma, socialinės atskirties mažinimo, socialinio teisingumo ir nuolatinio valdžios dialogo su visuomene. Esu įsitikinęs, kad nuo mūsų priklauso daug ir neturime pamiršti, kad laisvos valstybės atkūrimas reiškia visų pirma atsakomybę. Mūsų protėviai, atkurdami laisvą valstybę, nebijojo tos atsakomybės, neturime bijoti ir mes. Būtent dabar yra proga sukurti tokią valstybę, apie kokią svajojo proseneliai ir kuria didžiuosis ateinanti po mūsų  karta. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga  linkiu visiems nepamiršti atsakomybės už Tėvynę, linkiu pakankamai ryžto ir drąsos eiti teisingu keliu. Sveikinu su Lietuvos valstybės gimimo diena, tegul gyva Vasario 16- osios atmintis įkvepia mus visus kilniems siekiams – kalbėjo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič.

Vasario 16-osios proga Šalčininkų kultūros centre koncertavo Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis. Kultūros centro hole vyko ginklų paroda ir kino filmo rodymas. Koncertui pasibaigus  savivaldybės aikštėje galima buvo stebėti teatralizuotą senovės kovų pasirodymą, kurį pristatė  Senovės baltų kovų brolija "Vilkatlakai“, bei pasivaišinti “kareiviška” koše ir karšta arbata.

Irena Kolosovska

www.salcininkai.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24