Ragina mokytis atsakomybės ir vienybės

2012-02-17, 08:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Minint Vasario 16-ąją, Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragino semtis įkvėpimo iš praeities ir vieningai dirbti kuriant Lietuvą.

„Šiandien reiškiame dėkingumą tiems, kurie šaltą vasario 16-ąją pavertė vilties pradžia. 20 signatarų paskelbė atkuriantys Lietuvos valstybės nepriklausomybę. Jie įkvėpė vėlesnes kartas branginti laisvę ir už ją kovoti“, – kalbėjo šalies vadovė.

Valstybės vadovė kvietė tautiečius iš Nepriklausomybės akto ir stipriomis vertybėmis grįstų to laikmečio įvykių pasimokyti principingumo, atsakomybės ir vienybės.

Šalies vadovė paragino principingai, neieškant kompromisų kovoje su korupcija, klanų savivale, nepagarba žmogui, įstatymui ar valstybei, atsakingai žvelgti į savo šalies valdymą ir ateitį.

Pasak šalies vadovės, darbas ar gyvenimas svetur neturi trukdyti visiems vieningai dirbti savo tėvynės labui, nes Lietuva yra ten, kur yra bent vienas lietuvis: „Užtikrinkime, kad atstumai ar skirtumai netrukdytų visiems stengtis dėl savo šalies. Dirbkime kartu“, – Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonijoje S. Daukanto aikštėje kalbėjo Prezidentė.

D. Grybauskaitė pabrėžė, kad turtinga ir didi Lietuvos istorija gali tapti ramsčiu ir įkvėpimo šaltiniu kiekvienam, ieškančiam sprendimų ateities darbuose.

Vėliavų pakėlimo ceremonijoje kalbėjęs Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis išreiškė džiaugsmą, kad gali dalyvauti Lietuvos nepriklausomybės šventėje, ir prisiminė 1918 metais Lietuvos ir Lenkijos atgautą nepriklausomybę.

„Ana nepriklausomybė ir kivirčas dėl sienų formos skausmingai suskaldė abi mūsų tautas. Ana nepriklausomybe mes džiaugėmės labai trumpai, nes ją perbraukė karas ir komunizmas. Antrą kartą lietuviai ir lenkai atgavo nepriklausomybę 1989 ir 1990 metais. Šį kartą ją atgavome kartu, solidariai, o ne nusistatę vieni prieš kitus“, – kalbėjo jis.

Anot Lenkijos prezidento, abi šalys solidariai sustiprino atgautą nepriklausomybę, įstodamos į NATO ir Europos Sąjungą, kartu ir solidariai jos ateitį ir saugumą mūsų regione.

„Šiandien su pasididžiavimu žvelgiu į dangų, kur Lietuvos ir Lenkijos saugumą sergsti Lenkijos lakūnai. Tai yra mūsų solidarumo NATO gretose ženklas“, – kalbėjo Lenkijos Prezidentas, linkėdamas, kad „šitas dangus visada būtų saugus ir draugiškas“.

Lietuvos kariuomenės garbės sargybos kuopos kariai iššovė tris salves, skirtas Lietuvos nepriklausomybei, Lietuvos nepriklausomybės patriarchams, „Už jūsų ir mūsų laisvę“.

Po ceremonijos Lietuvos ir Lenkijos vadovai, kiti politikai ir svečiai dalyvavo iškilmingose šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje.

ELTA ir www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24