Lietuvos laisvės kelią tęsia garbingi ir kilnūs darbai

2012-02-16, 12:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 16-osios - Lietuvos valstybės atkūrimo dienos - proga už nuopelnus Lietuvai, Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje, drąsą, sumanumą ir ryžtą gelbstint žūvančius žmones Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus 53 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams.

Pasak šalies vadovės, apdovanotųjų pasiekimai ir veikla, pagalba nelaimės ištiktiems žmonėms atskleidžia iškilias žmogaus savybes. „Jūsų kūryba ir profesionalumas garsina šalį, puoselėja tolerantišką ir pažangią visuomenę, įkvepia tautą vienytis ir atliepia Nepriklausomybės akto signatarų priesakus - įtvirtinti laisvą ir demokratišką Lietuvą. Jūsų nuopelnai Tėvynei - tai nepaneigiamas liudijimas, kad Lietuva kuria ir telkiasi, kad užtikrintų savo ateitį", - pabrėžė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Valstybės vadovės įsitikinimu, tai įrodymas, kad, turėdami tokių kūrybingų ir ryžtingų žmonių, įveiksime sunkumus. Tai - stiprėjančios ir susitelkiančios dabarties Lietuvos patvirtinimas.

„Mes didžiuojamės Jumis, lietuviškos „žuvėdros", partizaniška drąsa apdovanoti pareigūnai, talentingi medikai ir mokytojai, lietuviškos dainos puoselėtojai", - į susirinkusiuosius kreipėsi Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Teikdama Lietuvos valstybinius apdovanojimus, Lietuvos vadovė padėkojo už kasdienį indėlį, dirbant Tėvynei, ugdant jaunąją kartą ir kuriant viltingą ateitį.

Ryte šalies vadovė pagerbė Vasario 16-osios akto signatarų atminimą Rasų kapinėse. Vidurdienį Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvaus iškilmingoje Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijoje ir sveikins tautą Simono Daukanto aikštėje , vėliau dalyvaus Vilniaus arkikatedroje bazilikoje aukojamose šv. Mišiose.

Vasario 16-ąją Prezidentūroje bus pagerbiami ir Nacionalinių premijų laureatai. Valstybės dienos iškilmes vainikuos Prezidentės globojamas koncertas Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, kurio metu pirmą kartą bus atlikti kompozitoriaus Lino Rimšos specialiai Vasario 16-ajai sukurti kūriniai „Cantus" ir „Anemus".

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24