Sudarytos savivaldybių rinkimų komisijos

2014-11-26, 15:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L24.lt nuotr. L24.lt nuotr.

Organizuodama 2015 metų savivaldos rinkimus, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino savivaldybių rinkimų komisijas ir jų pirmininkus.

Dirbti 60-tyje savivaldybių rinkimų komisijų buvo pasiūlyti 492 kandidatai. Daugiausia (54 nariai ir 9 pirmininkai) jose bus paskirtų kandidatų, kuriuos pasiūlė savivaldybių administracijų direktoriai. Socialdemokratų partija rekomendavo 60 komisijų narių (VRK 16 iš jų paskyrė pirmininkais), Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - 59 (11 tapo pirmininkais), Darbo partija - 58 (9 paskirti pirmininkais), Liberalų sąjūdis - 57 (6 iš jų vadovaus komisijoms), partija "Tvarka ir teisingumas" - 56 (6 patvirtinti pirmininkais).

Savivaldybių rinkimų komisijose bus atstovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija (9 nariai ir 2 pirmininkai), partija "Rusų aljansas" (šeši nariai), Centro partija (du), Liaudies ir Žemaičių partijos bei partija "Jaunoji Lietuva" (po vieną).

Rinkimų komisijose taip pat dirbs 51 narys, kurį pasiūlė teisingumo ministras, ir 25 - atstovaujantys Teisininkų draugijai.

Iš 60 savivaldybių rinkimų komisijų 42-iems vadovaus moterys.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, kandidatus į savivaldybių rinkimų komisijas siūlo tos savivaldybės administracijos direktorius, teisingumo ministras, Teisininkų draugija ir partijos ir jų koalicijos, kurios per paskutinius Seimo rinkimus gavo Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje ir šioje savivaldybėj buvo iškėlusios kandidatų per paskutinius savivaldybės tarybos rinkimu, taip pat partijos ir jų koalicijos, kurios per paskutinius savivaldybės tarybos rinkimus gavo ne mažiau kaip tris šios savivaldybės tarybos narių mandatus.

Gruodžio 2 d. komisijų pirmininkai Vilniuje duos rašytinius pasižadėjimus ir įgis įgaliojimus.

Gruodžio 6 d. savivaldybių rinkimų komisijos priims pirmuosius pareiškinius dokumentus dalyvauti savivaldos rinkimuose.

2015 m. kovo 1 d. Lietuvoje pirmą kartą bus tiesiogiai renkami savivaldybių tarybų nariai - merai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24