Savivaldos rinkimams užsiregistravo 200 savarankiškų politinės kampanijos dalyvių

2014-11-25, 14:31
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
L24.lt nuotr. L24.lt nuotr.

Kitų metų kovą vyksiantiems savivaldos rinkimams iki šiol užsiregistravo 20 politinių partijų. Kitos tai gali dar padaryti per 11 dienų, kurios liko iki termino užsiregistruoti savarankišku politinės kampanijos dalyviu pabaigos.

Pagal partijų teikimus Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) taip pat užregistruoti 152 kandidatų į savivaldybės tarybas sąrašai ir penki politinių partijų iškelti kandidatai į savivaldybės tarybos narius - merus.

Tarp daugiausia politinės kampanijos dalyvių užregistravusių partijų - Lietuvos socialdemokratų partija (55 kandidatų sąrašai), Darbo partija (51 sąrašas ir keturi kandidatai į merus) ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis (27 sąrašai).

Iki lapkričio 25 d. savarankiškais politinės kampanijos dalyviais užsiregistravo dvylika visuomeninių rinkimų komitetų bei septyni asmenys, išsikėlę kandidatais į savivaldybės tarybos narius - merus.

Kartu su savivaldos rinkimais vyksiantiems naujiems rinkimams į Seimą kol kas užsiregistravo trys politinės partijos, iš kurių viena iškėlė savo kandidatą.

Užsiregistravęs VRK politinės kampanijos dalyvis turi teisę rinkti aukas. Dabartiniu metu politinės kampanijos sąskaitose partijų lėšos sudaro apie 401 tūkst. litų, fizinių asmenų aukos - beveik 27 tūkst. litų, mažos (iki 40 litų) fizinių asmenų aukos - 600 litų, kandidatų lėšos - apie 3 tūkst. litų.

Kandidatus ar kandidatų sąrašus gali kelti politinės partijos ir rinkimų komitetai, o kandidatu į tarybos narius - merus galima išsikelti ir pačiam. Kelti kandidatus, jų sąrašus ar pačiam keltis kandidatu galima tik prieš tai užsiregistravus savarankišku politinės kampanijos dalyviu. Tokių dalyvių registracija, prasidėjusi spalio 1 d., baigsis gruodžio 6 d.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24