D. Grybauskaitė: kokie ginkluotės elementai bus tiekiami Ukrainai - ne viešo diskurso objektas

2014-11-25, 13:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
D. Grybauskaitė/L24.lt nuotr. D. Grybauskaitė/L24.lt nuotr.

Pasirodžius informacijai, kad Lietuva tieks konkrečios ginkluotės elementus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad tai yra riboto naudojimo informacija ir daugiau detalių apie susitarimą neatskleidžia.

"Lietuva padės Ukrainai ir mes tikrai esame pasirengę padėti visose srityse, yra pasirašytas ir bendradarbiavimo memorandumas tarp mūsų ir tarp Ukrainos. Lietuva jau seniai padeda Ukrainos kariuomenei, mes jau kartu daug metų dirbame ir Afganistane su ukrainiečiais. Taigi tų formų bus labai daug. O dėl konkrečių detalių, kas ir kaip - tokia informacija yra ne viešo diskurso objektas, tai yra riboto naudojimo informacija",- Klaipėdoje, kur dalyvavo mokslinio tyrimų laivo "Mintis" vardo suteikimo ceremonijoje, žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Tačiau šalies vadovė išreiškė paramą Ukrainai, šiuo metu kovojančiai su agresoriumi.

"Lietuva tieks tiek, kiek bus pajėgi ir kiek galės padėti šiai tautai, nes ši tauta, Ukrainos valstybė, šiandien gina visą Europą nuo agresoriaus", - sakė šalies vadovė.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį po susitikimo Kijeve su Prezidente D. Grybauskaite pranešė, kad dvi šalys susitarė dėl konkrečių ginkluotės elementų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tačiau neatskleidė, kokią tiksliai pagalbą gaus Kijevas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24