Prezidentės liežuvis privėrė sienas

2014-11-25, 09:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
D. Grybauskaitė/L24.lt nuotr. D. Grybauskaitė/L24.lt nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusį ketvirtadienį Rusiją viešai išvadino teroristine valstybe. Kaimynų atsako neteko ilgai laukti. „Lietuva yra viena iš tų šalių, kurios ką tik pačios turėjusios sunkų Nepriklausomybės atkūrimo kelią, kurios žino, kad Ukraina šiandien kovoja už visos Europos taiką, už visus mus. Jei teroristinė valstybė, kuri vykdo atvirą agresiją prieš savo kaimynę, nebus sustabdyta, ta agresija gali išplisti Europoje ir toliau", - šie Lietuvos radijui ištarti D. Grybauskaitės žodžiai Rusijoje buvo sutikti audringai, rašo „Vakaro Žinios".

Keli radikalai pasiūlė su Lietuva nutraukti diplomatinius santykius, tačiau kol kas apsiribota tradicine tapusia sankcija - sienų transportui iš Lietuvos privėrimu. Lietuvos vežėjai skelbia susidūrę su problemomis ne tik Kaliningrado srities pasienyje, bet Rusijos vidinėse muitinėse. Beje, nei vežėjai, nei pasieniečiai, nei oficiali Lietuvos valdžia vakar iš Rusijos dar nebuvo gavusi jokio oficialaus paaiškinimo, kas vyksta.

Algis Krupavičius - politologas, Kauno technologijos universiteto profesorius, paklaustas, ar tai nėra Rusijos atsakas į Prezidentės Dalios Grybauskaitės kalbą, kurioje ji kaimyninę valstybę pavadino teroristine, atsakė, jog, be abejo, taip ir yra. „Tai yra akivaizdu. Kai vieni politikai pasako A, kiti visada pasako B. Kitaip tariant, kai yra veiksmas, visada būna ir atoveiksmis. Be abejo, tai, kas dabar vyksta ekonominiuose santykiuose tarp Lietuvos ir Rusijos, yra atsakas į kai kurių mūsų politikų laikyseną bei viešus veiksmus", - sakė politologas.

Ar Lietuva turi būti tarp griežčiausiai Rusiją vertinančių šalių? Pasak A. Krupavičiaus, „tai yra Lietuvos politinio elito ir valstybės vadovų taktikos klausimas. Kai politikų taktika sukelia tam tikrų ekonominių problemų, santykių pablogėjimą - tai nėra geras pasirinkimas".

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24