E. Masiulis: Lietuva greičiausiai paskubėjo pasirašyti ACTA susitarimą

2012-02-13, 09:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis šiandien Vyriausybės pasitarime inicijuos diskusiją dėl sausio gale Lietuvos atstovų pasirašyto tarptautinio kovos su piratavimu internete susitarimo (ACTA).

Ministras teigia prašysiantis sutarties pasirašymą kuravusios Užsienio reikalų ministerijos atstovų paaiškinti, kiek pagrįstos visuomenės abejonės, kad ratifikavusi šią sutartį Lietuva stipriai suvaržys interneto laisvę. E. Masiuliui taip pat kyla klausimas, kokios pozicijos toliau žada laikytis Lietuva, nes kai kurios Europos Sąjungos valstybės jau pareiškė stabdysiančios sutarties ratifikavimą parlamentuose arba jos pasirašymą.

„Jeigu sutartį pasirašiusios šalys jau keičia savo poziciją, susidaro įspūdis, kad dauguma valstybių nelabai suprato, ką pasirašo arba dėjo parašus gerai neįvertinę susitarimo turinio ir galimų pasekmių. Lietuva greičiausiai taip pat paskubėjo pasirašyti šį susitarimą, jis nebuvo diskutuotas su visuomene“, – teigė E. Masiulis.

Anot susisiekimo ministro, geri norai kovoti su piratavimu internete ir autorių teisių gynimas neturi pakenkti principinėms laisvės vertybėms.

„Savaitgalį Vilniuje vykusi pilietinė akcija ir kitų šalių gyventojų susirūpinimas ACTA susitarimu rodo, kad viešoje erdvėje yra per daug neatsakytų klausimų ir abejonių, ar iš tiesų šis susitarimas yra naudingas Lietuvai ir jos gyventojams“, – sakė ministras.

www.sumin..lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24