Lietuva Ukrainos pajėgoms teiks karinę pagalbą

2014-11-24, 16:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuva Kijevo ginkluotosioms pajėgoms suteiks karinės pagalbos// Lietuva Kijevo ginkluotosioms pajėgoms suteiks karinės pagalbos// © BFL (Ingos Juodytės nuotr.)

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pirmadienį pranešė, kad Lietuva Kijevo ginkluotosioms pajėgoms suteiks karinės pagalbos, padėsiančios kovose su prorusiškais separatistais Ukrainos rytuose, rašo „Reuters".

„Mes susitarėme dėl konkrečių ginkluotės elementų tiekimo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Manau, tai reali pagalba", - tikino prezidentas po derybų Kijeve su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

„Tai yra tikra pagalba", - teigė P. Porošenka. Tačiau lieka neaišku, ar ta pagalba karine įranga, apie kurią užsiminė Ukrainos prezidentas, yra gyvybės negalinti atimti technika, kaip, pavyzdžiui, radarai, ar tai yra ginklai ir jų elementai.

Lietuvos vadovė savo ruožtu patvirtino pasiruošimą dėl karinio bendradarbiavimo su Ukraina.

Be kita ko, prezidentai pirmadienį aptarė Ukrainos ir Lietuvos bendradarbiavimą Kijevo Europos integracijos procese, dvišalę partnerystę tarptautinėse organizacijose, tokiose kaip Jungtinės Tautos (JT), Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO), Europos Taryba ir NATO. Didelis dėmesys buvo skirtas energetikos saugumo klausimams ir bendradarbiavimui energijos tiekimo srityje.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24