Naujausias ministras gavo moderniausią diplomatinį pasą

2014-11-20, 19:30
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Linas Linkevičius ir Saulius Skvernelis Linas Linkevičius ir Saulius Skvernelis urm.lt nuotr.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmąjį patobulintą, naujos formos Lietuvos Respublikos diplomatinį pasą lapkričio 20 dieną įteikė vidaus reikalų ministrui Sauliui Skverneliui. Naujo pavyzdžio diplomatinis pasas yra saugiausių Europos kelionės dokumentų gretoje.

"Šis pasas - tai puikus valstybės institucijų bendradarbiavimo pavyzdys, kai su minimaliomis sąnaudomis ir Lietuvos gamintojų įsitraukimu turime šiuolaikišką, visus naujausius saugumo reikalavimus atitinkantį dokumentą", - pranešime spaudai cituojamas L. Linkevičius.

Naujojo diplomatinio paso vidinių puslapių dizaino motyvai atspindi Lietuvos valstybės nacionalinę ir etninę tradiciją. Pase yra 32 numeruoti puslapiai ir iš specialios medžiagos pagamintas asmens duomenų lapas, kuriame asmens duomenys, nuotrauka ir parašas išgraviruoti lazeriniu įrenginiu.

Pase įdiegtos šiuolaikinės technologijos, saugančios dokumentą nuo visiškos ar dalinės klastotės, specialūs požymiai, leidžiantys paspartinti patikros procesą.

Naujojo dokumento blanko projektą parengė Lietuvos dokumentų ekspertai, kurie, konsultuodamiesi su Vokietijos, Šveicarijos, Lenkijos ir JAV specialistais, panaudojo naujausius pasiekimus šioje srityje. Dokumento blankas pagamintas Lietuvoje kartu dalyvaujant Šveicarijos ir Lenkijos įmonėms.

Įgyvendinant Europos teisės reikalavimus ir siekiant išdavinėti visus naujausius reikalavimus atitinkantį kelionės dokumentą, dar 2013 m. vasarą buvo nuspręsta techninę diplomatinių pasų gamybos ir išrašymo funkciją perduoti Asmens dokumentų išrašymo centrui prie Vidaus reikalų ministerijos.

Glaudžiai ir sklandžiai bendradarbiaujant su saugiųjų blankų gamybos ir kokybės kontrolės institucijomis parengta nauja diplomatinio paso forma, pagaminti blankai, įdiegta įranga.

Remiantis Lietuvos Respublikos diplomatinės tarnybos įstatymo nuostatomis diplomatinius pasus išduoda Užsienio reikalų ministerija.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24