Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė: „Lietuva remia išmaniosios gynybos principus“

2012-02-07, 11:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 7 d. krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė susitikusi su Vyriausiuoju NATO pajėgų vadu transformacijai generolu Stephane Abrial pabrėžė, kad Lietuva, kaip nedidelė valstybė, labai remia išmaniosios gynybos principus.

„Baltijos šalių, Šiaurės šalių bendradarbiavimas gynybos srityje yra ypatingai svarbus. Manau, kad mes pasiekėme proveržį Baltijos šalių bendradarbiavime, šiuo metu jau kalbame apie integraciją ir bendrus projektus“, – sakė ministrė. Pasak jos, ateityje tikimasi dar glaudesnio bendradarbiavimo su Šiaurės šalimis, nepaisant to, kad Suomija ar Švedija nėra NATO narės.

S. Abrial pažymėjo, kad išmaniosios gynybos projektai yra naudingi, kadangi skatina bendradarbiavimą tarp šalių, o NATO oro policijos misija yra vienas iš daugiausiai žadančių NATO projektų.

„Tikimės, kad NATO viršūnių susitikime Čikagoje turėsime stiprią žinią", - teigė Vyriausias NATO pajėgų vadas transformacijai.

Pokalbyje taip pat buvo aptartas NATO oro žemės stebėjimo (Air ground surveillance - AGS) projektas, dėl kurio NATO gynybos ministrai susitarė praėjusią savaitę vykusiame susitikime Briuselyje. S. Abrial teigimu, šio projekto nauda ypatingai svarbi būtų tokiose operacijose kaip Libijoje.

Be to, krašto apsaugos ministrė su svečiu kalbėjosi ir apie Energetinio saugumo centrą, kuriam Lietuva siekia NATO akreditacijos, aptarė NATO vykdomų pratybų reikšmę Baltijos regionui.

„NATO pratybos labai reikalingos šiame regione, kadangi jos užtikrina Aljanso matomumą, taip pat sąveiką su partnerėmis“, – sakė R.Juknevičienė, pridūrusi, kad pastaraisiais metais Baltijos šalyse vyksta žymiai daugiau pratybų, o tai – gera tendencija.

Prancūzas S. Abrial NATO vyriausiuoju pajėgų vadu dirba nuo 2009 m.

Ugnė Naujokaitytė

KA ministrės patarėja

Viešiesiems ryšiams


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24