Lietuvos kariuomenė ir VRM pasirašė padalinių 2012 metų bendradarbiavimo planus

2012-02-02, 13:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 1 d. Lietuvos kariuomenės Jungtiniame štabe Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) padalinių vadovai pasirašė Lietuvos kariuomenės ir VRM padalinių 2012 metų bendradarbiavimo priemonių planus.

Šie planai apibrėžia kokiomis priemonėmis bus vykdomas bendradarbiavimas tarp kariuomenės ir VRM padalinių 2012 metais.

„Šiais planais mes dar kartą siunčiame aiškią žinią Lietuvos žmonėms, kad visi kartu ir koordinuotai dirbame Lietuvos labui," - apie planų pasirašymo svarbą kalbėjo Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

2012 metų bendradarbiavimo priemonių planus su Lietuvos kariuomene pasirašė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis, Vadovybės apsaugos departamento direktorius Raimundas Kairys, Viešojo saugumo tarnybos vadas Sergejus Madalovas ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Vainius Butinas.

Susitikimo metu aptariant 2011 metų bendradarbiavimą tarp Lietuvos kariuomenės ir VRM padalinių buvo akcentuota itin glaudi institucijų sąveika dalyvaujant praktinėse pratybose ir kituose renginiuose, organizuojant personalo mokymą ir parengimą užduočių vykdymui Lietuvoje bei tarptautinėse operacijose ir įvairius kursus, taip pat bendradarbiavimas valstybės ginkluotos gynybos srityje bei VRM padalinių dalyvavimas tarptautinėse operacijose. Atskirai buvo išskirtas ypač sėkmingas bendradarbiavimas tobulinant tarpusavio sąveiką ruošiantis ir vykdant taikos meto užduotis.

„Džiugu, kad praėjusių metų bendradarbiavimas su kariuomene buvo realus ir praktinis, bendra kalba randama tiek aukščiausiu, tiek ekspertiniu lygmeniu. Tikiuosi, kad ir šiemet nemažinsime apimčių"-sakė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

Atnaujintuose bendradarbiavimo planuose apibrėžta 2012 metais planuojama bendra Lietuvos kariuomenės ir institucijų prie Vidaus reikalų ministerijos veikla: treniruotės ir pratybos, pasitarimai, seminarai, kursai ir stažuotės, taip pat numatyti atvejai, kuomet į pagalbą civilinėms institucijoms bus pasitelkiami ir Lietuvos kariuomenės vienetai.

www.policija.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24