Nusišalino nuo „Snoro“ reikalų svarstymo

2012-01-30, 16:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prasidėjus Seimo neeilinei sesijai Seimo Pirmininkė Irena Degutienė pareiškė nusišalinanti nuo „Snoro“ reikalų svarstymo.

„Nenorėdama, jog naudojantis manimi ir toliau būtų keliamas politinis nestabilumas bei atsižvelgdama į Seimo statuto normas, nusišalinu nuo bet kokio dalyvavimo šiuo klausimu: posėdžio pirmininkavimo, balsavimo ir pasisakymų“, – teigė parlamento vadovė.

Ji taip pat paragino nusišalinti ir kitus parlamentarus, tarp jų –„tvarkiečių“ frakcijos lyderį Valentiną Mazuronį ir Socialdemokratų partijos pirmininką Algirdą Butkevičių. Toks pareiškimas Seime sukėlė audrą.

„Ir ne tik todėl, kad Valentinas Mazuronis kartu su mama turėjo indėlį „Snore“ banke, kurį jau atsiėmė, o Algirdas Butkevičius savo ypatingus ryšius su „Snoru“ banku pademonstravo gaudamas neteisėtu būdu perduotus finansinius dokumentus, bet todėl, kad niekam nekiltų abejonių, kad sudaryta laikinoji komisija sieks tikrai ieškoti tiesos, o ne politinių oponentų kompromitavimo, kas vyko pastarosiomis savaitėmis“, – sakė I. Degutienė.

V. Mazuronis pareiškė padavęs į teismą vieną iš I. Degutienės patarėjų – Dalių Egidijų Stanciką. Jam „tvarkietis“ reikalauja iškelti baudžiamąją bylą dėl šmeižto.

Kreipdamasi į kolegas, ji paragino nepamiršti savo atsakomybės už valstybės politinį ir finansinį stabilumą ir to nemalonaus fakto, kad praėjusį penktadienį pirmą kartą mūsų valstybės istorijoje prieš Lietuvos banką buvo surengta kibernetinė ataka, kuria siekta sutrikdyti centrinio banko darbą.

Pirmadienį Seimas susirinko į neeilinę sesiją. Jos darbotvarkėje vienas klausimas – Seimo nutarimo projektas, kuriuo siūloma sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl Lietuvoje veikiančių komercinių bankų priežiūros efektyvumo ir situacijos bankrutuojančioje akcinėje bendrovėje banke „Snoras“ išsiaiškinimo.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24