Prezidentė susitiko su užsienio šalių ambasadoriais

2012-01-18, 09:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvoje reziduojančiais ir Lietuvai akredituotais užsienio šalių ambasadoriais bei aptarė Lietuvos vidaus ir užsienio politikos aktualijas. Tradiciniu tapęs susitikimas šiemet buvo jau trečiasis šalies vadovės kadencijoje.

Kasmetiniame susitikime Prezidentė padėkojo užsienio valstybių diplomatinių atstovybių vadovams už jų pastangas stiprinti dvišalius santykius bei pristatė Lietuvos vidaus politikos kryptis - tai fiskalinio stabilumo ir energetino saugumo užtikrinimas bei politinės ir teisėsaugos sistemų skaidrinimas.
 
2012 metais užsienio politikoje, pasak šalies vadovės, vienas iš esminių Lietuvos, o kartu ir visos Europos Sąjungos tikslų - finansinės krizės suvaldymas. Prezidentės teigimu, Lietuva ir toliau aktyviai rems Europos Sąjungos pastangas užtikrinti ekonominį ir finansinį stabilumą bei toliau siekti vieningos energetinės politikos.
 
Susitikime su Lietuvai akredituotais ambasadoriais D. Grybauskaitė taip pat aptarė Šiaurės - Baltijos šalių bendradarbiavimo koordinavimą, kurį Lietuva perėmė nuo sausio 1 dienos.

Prezidentės spaudos tarnyba
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24