Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė: JAV neabejojama įsipareigojimu 5 Vašingtono sutarties straipsniui

2012-01-08, 07:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė penktadienį JAV Valstybės departamente susitikusi su valstybės sekretorės pavaduotoju  William Burns aptarė regioninio saugumo aktualijas, NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse perspektyvas.

Be to, kalbėta apie prieš porą dienų JAV prezidento bei gynybos sekretoriaus paskelbtus naujus JAV prioritetus gynybos bei saugumo srityje, pagal kuriuos strategijoje didesnė reikšmė teikiama Azijos - Ramiojo vandenyno regionui bei atsižvelgiama į mažėjantį gynybos finansavimą.

"Visgi susitikime buvau dar kartą patikinta, kad JAV išlieka įsipareigojusi Europai bei NATO penktajam straipsniui, užtikrinančiam visų Aljanso šalių gynybą. JAV bei NATO buvimas mūsų regione yra ypatingai svarbus", - sakė ministrė.

Pokalbio metu nemažai dėmesio buvo skirta Rusijos politinėms aktualijoms bei piliečių protestams po neseniai vykusių rinkimų į Valstybės Dūmą. R. Juknevičienės teigimu, Rusijos žmonės nebėra tokie įsibaiminę valdžios, todėl tai nuteikia optimistiškai ir leidžia tikėtis pokyčių ateityje. Ministrė taip pat pažymėjo, kad Rusija stengiasi išlaikyti įtaką Baltijos šalyse per energetiką bei informacinę erdvę.

Krašto apsaugos ministrė kartu su delegacija taip pat dalyvavo diskusijoje su Atlanto tarybos nariais, kitų šalių ambasadoriais, mokslininkais ir pažymėjo, kad JAV išlieka svarbi Lietuvos partnerė gynybos srityje.

Vėliau R. Juknevičienė susitiko su Pensilvanijos Nacionalinės gvardijos vadu gen. mjr. Wesley Craigu bei dalyvavo Lietuvos ambasados JAV surengtame priėmime, kur paminėta 1991 m. sausio 13-oji.


Ministrės patarėja Ugnė Naujokaitytė
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24