Valdemar Tomaševski EP. Privalome saugoti žmonės nuo krizės pasekmių

2022-07-06, 16:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Valdemar Tomaševski EP. Privalome saugoti žmonės nuo krizės pasekmių europarl.europa.eu

Liepos 4-7 dienomis Strasbūre vyko Europos Parlamento (EP) plenarinė sesija. Tarp daugybės temų europarlamentarai svarstė ir daugybę emocijų keliančią ir visus Europos Sąjungos gyventojus palietusią drastiškai augančių gyvenimo išlaidų problemą. Reaguodamas į susidariusią situaciją EP pasiūlė įgyvendinti Europos socialinių teisių paketą.

Diskusijoje, į kurią atvyko Europos Vadovų Tarybos ir Europos Komisijos atstovai, dalyvavęs europarlamentaras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Valdemar Tomaševski paragino ES instituciją sustiprinti paprastų žmonių apsaugą nuo krizės ir kainų augimo pasekmių.

„Europa yra akivaizdoje ekonominės krizės, kuri sukels ypač neigiamas pasekmes paprastiems žmonėms. Todėl mes, kaip Europos Parlamentas, privalome padaryti viską, kad sušvelnintume jos pasekmes mūsų piliečiams. Europos ekonomika dar nespėjo visiškai atsigauti po pandemijos sukeltos krizės, o jau sulaukė naujo smūgio – augančios infliacijos, energijos, kur, maisto produktų kainų augimo ir dėl to išaugusių pragyvenimo kainų“, – apibūdino esamą situaciją europarlamentaras V. Tomaševski.

„Auganti infliacija negailestingai veikia namų biudžetus. Europiečiai tai stipriai jaučia. Europos agentūrų ataskaitos rodo, kad rudenį maisto kainos Europos Sąjungoje išaugs apie 20 procentų. Spartus kainų augimas palies visas ES nares, tačiau pasekmės bus labiausiai juntamos vadinamosiose naujose šalyse, tokios kaip Lietuva. Išlaidos maistui sudaro apie 30 proc. visų namų ūkių išlaidų ir nuolat auga, todėl ES, norėdama apsaugoti tuos žmonės, kuriems skurdas gresia labiausiai, privalo sukurti specialų „antiinfliacinį skydą“, kuris leis sumažinti kainų augimą, nes šios euro zonoje auga greičiau nei piliečių pajamos. Tai mažina gyvenimo standartą, namų ūkiai priversti riboti savo išlaidas. Reikia užtikrinti stokojantiems žmonėms prieigą prie socialinio būsto. Sunkioje situacijoje atsidūrę žmonės turi turėti teisę į atitinkamą finansinę pagalbą ir paramą, todėl privalome saugoti paprastus žmones nuo krizės pasekmių“, – pabrėžė LLRA-KŠS pirmininkas.

Plenarinėje sesijoje:

- Čekijos premjeras Petr Fiala aptarė su europarlamentarais šios šalies prezidentavimo ES programą ir prioritetus. Liepos 1 dieną Čekija perėmė pusmetį truksiantį pirmininkavimą ES iš Prancūzijos;

- europarlamentarai pritarė Kroatijos narystei euro zonoje;

- EP balsavo dėl naujų ES skaitmeninių paslaugų taisyklių, kurios apribos skaitmenines paslaugas teikiančių stambių įmonių galias.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24