Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė su darbo vizitu lankysis Jungtinėse Amerikos Valstijose

2012-01-03, 10:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičenė ir jos vadovaujama delegacija sausio 3–8 dienomis lankysis Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kur susitiks su naujuoju JAV gynybos sekretoriumi Leonu Edwardu Panetta, kitais aukščiausiais JAV pareigūnais gynybos srityje.

Tai bus trečiasis ministrės vizitas į Jungtines Valstijas. Vizito metu bus siekiama nušviesti saugumo situaciją Baltijos regione, diskutuoti dėl bendradarbiavimo perspektyvų gynybos ir saugumo srityse.
 
„Manau, kad Lietuvos partnerystė su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis gynybos srityje yra esminė sąlyga mūsų valstybingumui įtvirtinti ir išsaugoti, todėl džiaugiuosi galimybe aptarti pačius svarbiausius mums ir mūsų regionui saugumo klausimus“, – sakė R. Juknevičienė.
 
Su JAV gynybos sekretoriumi L. E. Panetta bei kitais pareigūnais bus aptariami saugumo iššūkiai regione, Lietuvos ir JAV karinis bendradarbiavimas, NATO oro policijos, Energetinio saugumo centro akreditacijos klausimai, artėjantis NATO viršūnių susitikimas Čikagoje, atsakomybės perdavimo procesas Afganistane, kt.
 
Krašto apsaugos ministrė taip pat susitiks su L.E. Panettos patarėju tarptautiniais saugumo klausimais Alexander Vershbow, kuris pavasarį taps NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju, Valstybės sekretorės Hillary Clinton pavaduotoju William J. Burns, taip pat su JAV prezidento specialiąja asistente ir Nacionalinio saugumo tarybos Europos reikalams direktore Elizabeth Sherwood-Randall.
 
Be to, R. Juknevičienė ir jos vadovaujama delegacija dalyvaus diskusijose su Vašingtono, Čikagos saugumo ir gynybos srityje dirbančiais mokslininkais: vizito metu bus surengta diskusija Atlanto Taryboje (angl. Atlantic Council) ir Čikagos globalių reikalų taryboje (angl. Chicago Council on Global Affairs). Ministrė susitiks su Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu gen. mjr. Wesley Craig, JAV lietuvių bendruomene.

www.kam.lt
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24