Prezidento Gitano Nausėdos metinis pranešimas. Aštri kritika, o atrodo kaip sutartas politinis žaidimas

2021-06-08, 14:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Prezidentas Gitanas Nausėda savo metiniame pranešime priekaištavo valdantiesiems dėl neužtikrintumo, blaškymosi, sprendimų keitimų, negebėjimo planuoti žingsnių į priekį Prezidentas Gitanas Nausėda savo metiniame pranešime priekaištavo valdantiesiems dėl neužtikrintumo, blaškymosi, sprendimų keitimų, negebėjimo planuoti žingsnių į priekį Fot. Prezydento kanceliarija/Robertas Dačkus

Savo antrajame metiniame pranešime Prezidentas Gitanas Nausėda negalėjo kritikos dabartiniams valdantiesiems.

„Kantrybe ir ištverme apdovanoti Lietuvos žmonės stebėjo, kaip klumpa politikai - bevaisių rietenų, neįsiklausymo pasirinkimuose“, - kalbėjo šalies vadovas, priekaištaudamas valdantiesiems dėl neužtikrintumo, blaškymosi, sprendimų keitimų, negebėjimo planuoti žingsnių į priekį.

Pasakė, kad už valdžios nesubrendimą moka šalies gyventojai: gydytojai, vaikai, kurie nelanko mokyklų, studentai, kurie nesusitinka auditorijose. „Buvo sustoję ir dar iki šiol pilnai neatnaujino veiklos ištisi ūkio sektoriai ir kultūros įstaigos. Žmonės neteko darbo“, – liberalų ir konservatorių padarytų klaidų pasekmes vardijo G. Nausėda.

Prezidentas konstatavo, kad valdžios aplaidumo akivaizdoje tikrais šalies vadovais tapo savivaldybininkai. „Lyderystė iš ministrų kabinetų perėjo į savivaldą, - pabrėžė šalies vadovas.

G. Nausėda pabrėžė, kad Lietuva neturi prabangos įvedinėti rudenį dar vieno karantino. – Mūsų visų gyvenimai negali dar kartą sustoti dėl neapgalvotų sprendimų.“

Šalies vadovas mano, kad Lietuva dar nėra brandi demokratija. „Dar nesubrendome kaip demokratinė valstybė, jeigu politikai žvelgia į piliečius kaip į statistinius vienetus, kurių balsas reikalingas kartą per kelerius metus rinkimuose. Nuo kada pradėjome bijoti mūsų žmonių? – retoriškai klausė G. Nausėda.

Tačiau, kaip pabrėžė jis, Lietuva dar gali tapti tikrai demokratine visuomene. Jo manymu, pradėti reikia nuo trijų žingsnių: sudaryti Lietuvos piliečiams realias sąlygas pareikšti savo nuomonę esminiais valstybės gyvenimo klausimais referendume, užtikrinti Lietuvos žmonėms galimybę ir toliau tiesiogiai rinkti merus ir suteikti jaunimui galimybę kandidatuoti į Seimą nuo 21 metų amžiaus.

Gali susidaryti įspūdis, kad pranešimą Prezidentui rengę patarėjai žaidžia savo politinius žaidimus. Dar pernai Prezidentas G. Nausėda aštriai kritikuodavo Valstiečių ir žaliųjų bei LLRA-KŠS Vyriausybę, o flirtuodavo ir stengdavosi įsiteikti konservatoriams. Nežinia, ar taip dažnai keičia nuomonę, ar tiesiog tampa savo patarėjų žaidimų auka? Kad ir kaip ten būtų, tai atrodo kaip savotiškas žaidimas publikai pamaloninti, siekiant parodyti menamus skirtumus, o juk iš esmės niekas nesikeičia. Ir toliau nekintamai valdo ta pati „landsbergistų“ sistema.

Tai tinka ir šališkai žiniasklaidai bei jos savininkams, kurie puldavo faktiškai tik Valstiečių ir žaliųjų bei LLRA-KŠS Vyriausybę, o iš prezidentų – tik Rolandą Paksą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24