Spausdinti šį puslapį

Prieš šeimą nukreiptas projektas atmestas. Nulėmė LLRA-KŠS balsai. Ciniška vadinamųjų krikščionių demokratų išdavystė

2021-05-25, 14:05
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Prieš šeimą nukreiptas projektas atmestas. Nulėmė LLRA-KŠS balsai. Ciniška vadinamųjų krikščionių demokratų išdavystė Fot. Seimo kanceliarija/O. Posaškova

Gegužės 25 dieną Seime įvyko prieš šeimą nukreiptas partnerystės įstatymo projekto aptarimas. Po audringų diskusijų Seimas pateikimo stadijoje atmetė konseravatorių ir liberalų daugumos buldozerio principu stumiamą antišeiminį įstatymo projektą.

Atvirai ginti šeimos instituto ryžosi 58 parlamentarai, kurie balsavo prieš partnerystės įstatymo projektą, 63 Seimo nariai balsavo už lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą, dar 7 parlamentarai susilaikė.

Net 33 Gabrieliaus Landsbergio vadovaujamos konservatorių partijos Seimo nariai balsavo už antišeiminį projektą, vos 12 balsavo prieš, dar 3 konservatoriai nutarė susilaikyti, o 2 konservatoriai išvis nedalyvavo tokiame svarbiame balsavime.

Visi 11 Laisvės frakcijos narių balsavo už prieš šeimą nukreiptą įstatymo projektą, tuo tarpu Liberalų sąjūdžio frakcijai priklausantys 8 Seimo nariai pritarė projektui, 2 balsavo prieš, 1 susilaikė ir dar 1 nedalyvavo balsavime.

6 socialdemokratai pritarė partnerystės įstatymui, prieš balsavo 5, 2 nedalyvavo balsavime.

Už prieš šeimą nukreiptą partnerystės įstatymą balsavo ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šeimos institutą stojo ginti 21 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai priklausantis Seimo narys, 3 valstiečiai balsavo už prastuminėjamą partnerystės įstatymo projektą, nuo balsavimo susilaikė 1, o  net 7 nedalyvavo balsavime.

Visi 8 Lietuvos regionų frakcijos nariai, kuriai priklauso 3 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos parlamentarai, kategoriškai nepritarė prieš šeimą nukreiptam partnerystės įstatymo projektui.

Darbo partijos frakcijos 8 Seimo nariai balsavo prieš partnerystės įstatymą ir 2 šios frakcijos nariai susilaikė nuo balsavimo.

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis 1 Seimo narys balsavo už, o 2 šios frakcijos nairiai balsavo prieš partnerystės įstatymą.

Balsavimo rezultatai: 63 – už, 58 – prieš ir 7 susilaikė – aiškiai rodo, prieš šeimą nukreiptas partnerystės įstatymo projektas po pateikimo atmestas vos 2 balsų persvara.

Akivaizdu, kad būtent principingą poziciją – ginti šeimos institutą – užimančios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos trijų parlamentarų balsai šiame svarbiame Lietuvai balsavime buvo lemiami.

Pro Lietuvos žmonių akis neprasprūdo konservatorių, garsiai save vadinančių „krikščionių demokratais“, ciniška išdavystė. Nors šios partijos pavadinime yra žodžiai „ krikščionys demokratai“ ir rinkimų metu jie aktyviai apeliavo būtent į krikščioniškąjį elektoratą, šios dienos balsavimas aiškiai parodė, kad nedidelė jų dalis tik 15 iš 50 šios partijos narių Seime yra pasiryžę pasisakyti už šeimą.

Šiandien vykęs aršus pasipriešinimas bandymams prastumti prieš šeimą nukreiptą partnerystės įstatymo projektą Lietuvos žmonėms aiškiai iškristalizavo į Seimą išrinktas politinines jėgas – vienintelė parlamentinė krikščioniška partija yra Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

Paprašytas pakomentuoti šios dienos balsavimą Seime, LLRA-KŠS pirmininkas europarlamentaras Valdemar Tomaševski pabrėžė, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga principingai jau virš 20 metų ne tik remia, bet ir vykdo šeimos instituto stiprinimo politiką, o šiandien vykusiame balsavime, sustabdžiusiame valdančiųjų akiplėšišką bandymą prastumti prieš šeimą nukreiptą partnerystės įstatymą, būtent trijų LLRA-KŠS parlamentarų balsai buvo lemiami.

„Po šiandienos balsavimo tapo labiau negu akivaizdu, kad iš vadinamųjų krikščionių demokratų vos 15 iš 50 pasisako už tradicinę šeimą. Tai yra ciniška krikščioniškų pažiūrų rinkėjų, kuriems konservatoriai piršosi prieš rinkimus, išdavystė“, – pažymėjo Valdemar Tomaševski.

Komentuoti