Seime – nauja frakcija su LLRA-KŠS parlamentarais. PAPILDYTA R. TAMAŠUNIENĖS KOMENTARU

2021-05-20, 16:11
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Seime – nauja frakcija su LLRA-KŠS parlamentarais. PAPILDYTA R. TAMAŠUNIENĖS KOMENTARU fot. O.Posaškova/LRS

Mišrios Seimo narių grupės nariai, kuriai priklauso Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantys Seimo nariai, įkūrė naują Seimo frakciją – Regionų frakciją.  Nauja frakcija atstovaus Lietuvos regionams, iš kurių yra kilusi frakcijos narių, išrinktų vienmandatėse rinkimų apygardose, dauguma.

Frakcijos nariai pabrėžia būtinybę skirti didesnį dėmesį regionų reikalavimams ir problemoms, ypač tų, kurie yra atitolę nuo sostinės ir didelių miestų.

Naujos frakcijos seniūnu išrinktas Jonas Pinskus, pavaduotoja – Rita Tamašunienė su tolimesne rotacija prieš kiekvieną Seimo sesiją. Nauja frakcija pasiskelbė opozicine.

Naujos frakcijos seniūno pavaduotoja Rita Tamašunienė, komentuodama naujos frakcijos įkūrimą, pabrėžė, kad regionai dažnai yra apleisti ir susiduria su menko finansavimo trūkumo problema.

„Todėl jau pačiu naujos frakcijos pavadinimu norėjome atkreipti valdančiųjų dėmesį į tai, kad už didžiųjų miestų taip pat gyvena žmonės, kurie turi teisę į orias gyvenimo sąlygas. Frakcija vienija įvairių partijų parlamentarus, kurie atstovauja įvairiems Lietuvos regionams. Pavyzdžiui, pagrindinis LLRA-KŠS parlamentarų rūpestis išlieka Vilniaus krašto gyventojų poreikiai, tačiau visi panašiai vertiname ir sutinkame dėl, tarkime, šeimoms palankios politikos, savivaldybių savarankiškumo. Frakcija savo ruožtu suteikia galimybę pristatyti savo darbotvarkę Seimo sesijos metu", - pabrėžia LLRA-KŠS parlamentarė Rita Tamašunienė, tapusi naujos Seimo frakcijos seniūno pavaduotoja.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24