Spausdinti šį puslapį

Karantiną siūloma tęsti iki gegužės 31 dienos

2021-04-14, 14:48
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Karantiną siūloma tęsti iki gegužės 31 dienos pixabay.com asociatyvi nuotr.

Karantiną šalyje siūloma tęsti iki gegužės 31 dienos. Dėl to Vyriausybė sprendimą priims ketvirtadienį.

„Šiandien mano siūlymas sutarti dėl to siūlymo iš principo, kad galėtų teisininkai korektiškas formuluotes parengti, kurias galėtume kaip nutarimą patvirtinti rytojaus posėdyje“, – Vyriausybės pasitarime trečiadienį sakė premjerė Ingrida Šimonytė.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pranešė, kad siūloma karantiną pratęsti iki gegužės pabaigos.

„Pirmas esminis dalykas – siūlymas apskritai pratęsti karantino režimą iki gegužės 31 dienos, o toliau vienas iš pasiūlymų bloko yra susijęs su siūlymais nustatyti tam tikrus palengvinimus asmenims, kurie jau turi koronaviruso infekcijos imunitetą. Būtų pasiūlymai leisti ne daugiau kaip 10 imunitetą turinčių asmenų artimus kontaktus, leisti lankyti gyventojus stacionariose socialinių paslaugų įstaigose, šeimynose, asmens sveikatos priežiūros įstaigose, atitinkamai būtų leidžiamos ekskursijos atvirose erdvėse ribojant asmenų skaičių“, – sakė A. Dulkys.

Kita grupė pasiūlymų, anot ministro, susijusi su prekybos veikla.

„Čia būtų pasiūlymai dėliojant nuosekliai, ne visos veiklas iš karto (atidaryti – ELTA), bet pasavaičiui skirtingais terminais. Būtų leidžiam visų pirma veikti visoms parduotuvėms, įskaitant prekybos arba pramogų centruose ir prekybos vietose, išskyrus esančias turgavietėse. Vėliau būtų leidžiama veiklą vykdyti ir turgavietėse. Kiekvieną sprendinį lydi ploto ribojimo arba kitokios sąlygos. Būtų siūloma, kad šeštadieniais ir sekmadieniais galėtų veikti tik tos parduotuvės, kurių pagrindinė veikla yra maisto, veterinarijos, pašarų gyvūnams, gėlių, optikos, ortopedijos, laidojimo reikmenų, vaistinės“, – sakė A. Dulkys.

Taip pat yra siūloma leisti vykdyti veiklą viešojo maitinimo įstaigoms, kavinėms, barams nuo 7 iki 21 valandos, kai užsakytas maistas ar gėrimai vartojami prie atvirose erdvėse esančių staliukų, atitinkamai leidžiant sėdėti ne daugiau kaip 2 asmenims, išskyrus vienos šeimos ar vieno namų ūkio narius.

Pokyčių gali tikėtis ir kino teatrai, profesionalaus scenos meno įstaigos, sporto klubai.

„Būtų leidžiama kino teatrams teikti paslaugas apsitariant, kiek žiūrovų galėtų būti, leidžiant lankyti profesionaliojo scenos meno įstaigas su atitinkamais susitarimais, leidžiant renginius atvirose ir uždarose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 50 žmonių. Taip pat siekiant sveikatingumo ir fizinio aktyvumo, siūlymas yra leisti sporto klubų paslaugas, užtikrinant papildomas sąlygas“, – sakė A. Dulkys.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė, kad idealu būtų atidaryti visą prekybą vienu metu, bet tam reikia pasiruošti.

„Dalis atsidarys greičiau, kita dalis, deja, truputėlį vėliau. Svarbi žinia sporto klubams – suprantu, kad ilgai buvo apribota veikla ir žmonėms, kurie nori lankytis sporto klubuose, mes planuojame ne tik ploto reikalavimą turėti, bet ir grupines treniruotes leisti viduje, kas yra labai svarbu ne tik fizinei, bet ir psichinei sveikatai“, – sakė A. Armonaitė.

Komentuoti